.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Πτώση 30% στην τιμή του λαδιού στην Ελλάδα – Τι ισχύει στην Κρήτη;



Μεγάλη πτώση στο 30% σημείωσε η τιμή ελαιολάδου στην Ελλάδα και τις άλλες βασικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως προκύπτει από μια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Έτσι, το φετινό Ιούνιο παρατηρείται ότι οι τιμές κατέγραψαν μείωση περίπου 30% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, σημειώνοντας μια πτώση και στις τρεις κύριες κατηγορίες. Στο μεταξύ, σχεδόν “κολλημένες” παραμένουν τους τελευταίους μήνες οι τιμές παραγωγού του κρητικού και γενικότερα του ελληνικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, αφού μετά βίας φτάνουν ή ξεπερνούν τα 2,90 με 3 ευρώ το κιλό.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η τιμή στην Ιταλία διατηρείται πάνω από 4 ευρώ, έναντι των 2,71 ευρώ της Ισπανίας ή των 2,60 της Ελλάδας, ενώ στην κατηγορία παρθένου ελαιολάδου μπορούμε να μιλήσουμε για μια ενιαία τιμή στις τρεις πρώτες χώρες-παραγωγούς εντός Ε.Ε. Αντίθετα, εάν η σύγκριση γίνει με τις τιμές του φετινού Μαΐου, σημειώνονται μειώσεις 1-2%, γεγονός το οποίο δείχνει τη σταθερότητα της αγοράς εκείνη τη περίοδο.
Στην Κρήτη
Από 2,70 έως και 2,90 ευρώ το κιλό είναι οι τιμές παραγωγού έξτρα παρθένου ελαιολάδου, που δημοσίευσε χθες στον σχετικό του πίνακα ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης. Οι τιμές, όπως μπορεί να διαπιστώσει όποιος επισκεφτεί την ιστοσελίδα στο www.sedik.gr, είναι σχεδόν οι ίδιες τουλάχιστον από τις 7 έως τις 29 Αυγούστου, δηλαδή καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, με συνέπεια να μπορούμε να μιλάμε για μια σταθερότητα, που δείχνει ότι υπάρχει μια κατάσταση που δεν τη λες και καλή για τα συμφέροντα των ελαιοπαραγωγών.
Ωστόσο, χθες, στη νέα καταγραφή τιμών, εμφανίζονται μόλις δύο περιπτώσεις αυξήσεων τιμών. Μόλις στα 2,75 από 2,70 στη μία περίπτωση και 2,80 από 2,70 στην άλλη.
Στην Πελοπόννησο
Σε στασιμότητα βρίσκεται εδώ και ένα μήνα η τιμή του ελαιολάδου και στην Πελοπόννησο, με τους παράγοντες της αγοράς να αναμένουν κινήσεις από τη νέα εβδομάδα. Οι εκτιμήσεις μιλούν για “άνοιγμα” σε επίπεδα περί τα 3,10 με 3,20 ευρώ το κιλό, όπως στις αρχές Αυγούστου.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες της αγοράς, η πρώτη ουσιαστική ανοδική αντίδραση αναμένεται τον Οκτώβριο που θα βγουν στην παραγωγή «τα πρώτα φρέσκα ελαιόλαδα».
Πηγή:neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου