.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Συναγωνισμός των αγροτών για παραγωγή πατατών σε κλούβες



Για πέμπτη καλλιεργητική περίοδο η πρωτότυπη καλλιέργεια της πατάτας μέσα σε κλούβες πραγματοποιείται στην Ιεράπετρα με πολύ καλά καταγεγραμμένα αποτελέσματα, στα 10 κιλά σπόρο να παράγει 300 κιλά πατάτες.
Ο πρωτοπόρος καλλιεργητής Γιάννης Μ. αφού μεταλαμπάδευσε τις γνώσεις του σε συγκεκριμένους φίλους του αγρότες, ώστε να μην ξεφύγουν τα «μυστικά», όπως τον Δημήτρη Κ, που μας προμήθευσε το φωτογραφικό υλικό, τώρα ήρθαμε στο σημείο να γίνεται και μεγάλος συναγωνισμός των αποτελεσμάτων μεταξύ των αγροτών.
Ο συναγωνισμός αυτός θα αυξηθεί κατά τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν πολλοί καλλιεργητές αγρότες, αλλά και συνταξιούχοι για την ικανοποίηση τους και την εξασφάλισή αυτών σε υγιεινά τρόφιμα, θα έχουν παράγει τις νέες πατάτες με την μέθοδο αυτή, όπως επισημαίνει ο κ. Μηνάς Ρασούλης.

Ιεράπετρα: Απίστευτο βίντεο με καλλιέργεια πατάτας σε… κλούβες



Μια πρωτότυπη καλλιέργεια για 3η χρονιά στην Ιεράπετρα
Έναν διαφορετικό τρόπο για να καλλιεργήσει τις πατάτες του επέλεξε ο κ. Ιωάννης Μ. από την Ιεράπετρα. Φύτεψε τις πατάτες μέσα σε κλούβες και όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία ,καθώς το κάνει αυτό για τρίτη σεζόν, η επιλογή του έχει θετικό  αποτέλεσμα. Οι κλούβες μεταφέρονται σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών και έτσι το φυτό προστατεύεται. Ο παραγωγός χρησιμοποιεί λιγότερο νερό άρα κάνει οικονομία ενώ η παραγωγή είναι αρκετά ικανοποιητική καθώς σε 9 κιλά σπόρο αναλογούν 300 κιλά παραγωγή.  Ο κ. Μηνάς Ρασούλης μας έστειλε το απίστευτο βίντεο  που μπορείτε να δείτε εδώ.


Η πρωτότυπη  καλλιέργεια μέσα σε πλαστικές κλούβες,  που πραγματοποιείται στην Ιεράπετρα για τρίτη σεζόν από τον συνταξιούχο αγρότη Γιάννη Μ. απαιτεί μηδενικό κόστος παραγωγής. Έχει , όπως έχει αποδείξει σαν αποτέλεσμα μεγαλύτερη σοδειά, με ποιοτικές πατάτες που περιέχουν περισσότερο άμυλο και το σπουδαιότερο ωριμάζουν γρηγορότερα. Αν και το φύτεμα  γίνεται σε ειδικό επαναχρησιμοποιούμενο χώμα, το χαρακτηριστικό του είναι,  ότι  δεν απαιτείται σκάψιμο, σκέπασμα φυτών αλλά και  ξερίζωμα. Η συγκομιδή γίνεται με ένα απλό αναποδογύρισμα της κλούβας και αναμένεται η νέα παραγωγή   , με απόδοση κάθε 10 κιλά σπόρο να παράγει περί τα 300 κιλά πατάτες.
Με λίγη προσοχή μπορείτε να παρατηρήσετε τις κλούβες στην φωτογραφία.
Μηνάς Ρασούλης
Για τρίτη σεζόν η πρωτότυπη καλλιέργεια της πατάτας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου