.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

«Έξυπνη Γεωργία, από την Ιδέα στην πράξη», όσα έγιναν στην εσπερίδα του BIC



Το B.I.C. Κρήτης διοργάνωσε την εσπερίδα “Έξυπνη Γεωργία, από την Ιδέα στην πράξη” που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018.
Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία και αυτό οφείλεται στην ανταπόκριση των παραγωγών, γεωπόνων, αγροτικών φορέων και επιχειρηματιών του ευρύτερου αγροτικού τομέα οι οποίοι παρακολούθησαν την εσπερίδα με μεγάλο ενδιαφέρον.
Στο πρώτο μέρος το κοινό ενημερώθηκε για τις εξελίξεις του επιστημονικού έργου στον τομέα της Αγροδιατροφής από ερευνητές – καθηγητές του Ι.Τ.Ε. & του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, με παρουσίαση θεμάτων όπως έννοια και τεχνικές “Ευφυούς Γεωργίας”, ανάπτυξη μεθόδων διασφάλισης ποιότητας μέσω της οπτικής φασματοσκοπίας, γονιδιωματική/γενετική των φυτών προς όφελος της παραγωγής, της υγείας και της ποιότητας της τροφής, ανάπτυξη ερευνητικής πλατφόρμας συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων για την εισαγωγή τεχνητής νοημοσύνης στον γεωργικό τομέα αλλά και δημιουργία ολοκληρωμένης εφοδιαστικής αλυσίδας με συνεργικά οφέλη.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε από επιχειρηματίες και παραγωγούς η εφαρμογή
των σύγχρονων τεχνολογιών που ο κάθε παραγωγός έχει στην διάθεσή του για άμεση βελτίωση της
παραγωγής του.
Στο τέλος της εκδήλωσης το κοινό έθεσε καίρια ερωτήματα στους εισηγητές πραγματοποιώντας ένα
εποικοδομητικό διάλογο αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη μεγάλη ανάγκη της διαρκούς
συνεργασίας μεταξύ επιστήμης, τεχνολογίας και αγροτικού τομέα.
Το B.I.C. Κρήτης ευχαριστεί θερμά τους εισηγητές: Δρ. Ιωάννη Κοπανάκη, κ Γεώργιο Λυραντζάκη, Δρ Παναγιώτη Σαρρή, Δρ Μιχάλη Βελεγράκη, κ Μανούσο Μπουλουκάκη, κ Χρήστο Στρατάκη, Δρ Φίλιππο Βερβερίδη, κ Ευάγγελο Δρίμτζια, κ Μιχάλη Φραγκιαδάκη και κ Μανώλη Βολυράκη για την ανταπόκριση στο κάλεσμα του Φορέα, τους παρευρισκόμενους στη συνεδριακή Αίθουσα του B.I.C. Κρήτης, το διαδικτυακό κοινό το οποίο παρακολούθησε μέσω live streaming στο κανάλι του YouTube. Τα “Κρητικά Έδέσματα” και εστιατόριο “Στη Γωνιά” για την χορηγία των εξαιρετικών εδεσμάτων που απόλαυσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.
Καλούμε όσους θέλουν να μοιραστούν μαζί μας τις ιδέες τους προς κοινή ωφέλεια του αγροτικού κόσμου ή θέλουν να συμμετέχουν στις δράσεις μας, να επισκεφθούν το γραφείο μας, Φιλοθέου Ά 8 στην Ιεράπετρα, να τηλεφωνήσουν στο 2842.304950, να στείλουν e–mail στο info@bicofcrete.gr, ακολουθώντας μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook @BICofCRETE & Instagram @bic_of_crete, να επισκεφτούν την ιστοσελίδα μας www.bicofcrete.gr και να γραφτούν στο newsletter για την άμεση ενημέρωση τους.
Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο το οποίο μπορείτε να βρείτε τόσο στην ιστοσελίδα (www.bicofcrete.gr) όσο και στην σελίδα μας στο Facebook (@bicofcrete) για την έρευνα που εκπονεί το B.I.C. Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου