.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Ψάρεμα με άδεια ημέρας για ερασιτέχνες αλιείς η οποία θα εκδίδεται ηλεκτρονικά με ένα συμβολικό ποσό

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε το άρθρο στο ένθετο Αγροτικός Τύπος (της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, 20 Ιουνίου 2018) όπου αναφέρει την πρόθεση του υπουργείου να εκδώσει ημερήσια ηλεκτρονική άδεια για ερασιτέχνες ψαράδες.
Το ψάρεμα λοιπόν, όπως περιγράφει, εξετάζεται να γίνεται ακόμα και με «άδεια ημέρας» για τους ερασιτέχνες αλιείς. Μάλιστα αυτή η άδεια θα μπορεί να εκδίδεται ηλεκτρονικά.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα τελειώνει η περίοδος της δωρεάν αλιείας για τους περίπου 250.000 ερασιτέχνες ψαράδες της χώρας (θεωρούμε ότι είναι πολλοί περισσότεροι).
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μελετά την επαναφορά της άδειας ερασιτεχνικής αλιείας με ένα συμβολικό (όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα) τίμημα, βάζοντας επιπλέον κανόνες για τα πόσα και τι ψάρια θα αλιεύονται!
Σε μία προσπάθεια να απλουστεύσουν την διαδικασία έκδοσης της νέας άδειας ερασιτεχνικής αλιείας, θα υπάρχει ακόμα και άδειας αλιείας μίας ημέρας, με σκοπό να εξυπηρετήσουν ντόπιους και αλλοδαπούς (ξένους τουρίστες) που θέλουν να κάνουν μία μεμονωμένη εξόρμηση.
Ένα πρόβλημα της έκδοσης ερασιτεχνών αδειών αλιείας είναι η γραφειοκρατία, έτσι το υπουργείο θα εντάξει την ηλεκτρονική έκδοση τους στο site του ΟΣΠΑ (Ολοκληρωμένα Συστήματα Παρακολούθησης Αλιείας) που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες ψαράδες.
Στο σχετικό δημοσίευμα μιλά στον Ελεύθερο Τύπο ο κ. Δημήτρης Μητρόπουλος, Βιολόγος και πρώην στέλεχος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο τομέα Αλιείας ο οποίος περιγράφει το πρόβλημα της αλιείας (όπως βέβαια το αντιλαμβάνεται ο ίδιος και το υπουργείο).
Εμείς συμφωνούμε ότι η θάλασσα είναι κοινωνικό αγαθό, συμφωνούμε ότι το ψάρεμα για τους ερασιτέχνες είναι άθληση και όχι βιοπορισμός, συμφωνούμε ότι πρέπει να σεβόμαστε τη θάλασσα για να μπορούν να ψαρεύουν και τα παιδιά μας. Διαφωνούμε κάθετα σε κάθε συσχέτιση του ερασιτέχνη αλιέα με την πώληση ψαριών (είναι επαγγελματίες που φοροδιαφεύγουν και η κυβέρνηση θα μπορούσε να σταματήσει – περιορίσει το φαινόμενο αυτό ελέγχοντας τα σημεία διανομής των ψαριών, βλέπε εστιατόρια ή με πιο εντατικούς ελέγχους).
Διαφωνούμε έντονα με κάθε συσχέτιση παράνομου ψαρέματος με την ερασιτεχνική αλιεία (γίνεται μία αναφορά της τάξεως των 200 – 300 λέξεων στη καταστροφή που κάνει η παράνομη αλιεία όπως ο δυναμίτης, ο φλόμος, η χλωρίνη, η γαλαζόπετρα κλπ.)
Διαφωνούμε κάθετα με το «φόρτωμα» της υπεραλίευσης στην ερασιτεχνική αλιεία αφήνοντας γνωστά – άγνωστα επαγγελματικά εργαλεία που έχουν απαγορευτεί στο εξωτερικό να συνεχίζουν να ψαρεύουν με καταστροφικές συνέπειες.


Άδειες Αλιείας για τους ερασιτέχνες ψαράδες, point system, και βαριές καμπάνες σε περίπτωση παράνομης πώλησης αλιευμάτων – η πρόταση του υπουργείου για το κόστος έκδοσης άδειας αλιείας

Τα στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξετάζουν το τρόπο επαναφοράς της ατομικής άδειας αλιείας και άδεια αλιείας σκάφους για ερασιτέχνες ψαράδες. Αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν και στις ποινές, οι οποίες θα αυστηροποιηθούν σε περίπτωση παράνομης πώλησης αλιευμάτων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του thefact.gr, θα ισχύσει σύστημα point system όπου η άδεια αλιείας θα ανακαλείται όταν σημειώνονται παραβάσεις.
Κάθε πότε θα εκδίδεται η άδεια αλιείας
Η έκδοση της άδειας θα γίνεται ηλεκτρονικά τόσο για τα φυσικά πρόσωπα όσα και για τα σκάφη, ενώ το κόστος του ηλεκτρονικού παραβόλου θα προκύπτει από τη χρονική ισχύ της άδειας. Συγκεκριμένα εξετάζεται οι άδειες να είναι ετήσιες ή διετείς, μηνιαίες, ακόμα και ημερήσιες.
Πόσο θα κοστίζει η άδεια αλιείας, ποια είναι η πρόταση του υπουργείου
Αν και το ύψος του παραβόλου θα οριστικοποιηθεί από τη διαβούλευση, θα προταθεί παράβολο 30-40 ευρώ για τη διετή άδεια και 5 ευρώ για την ημερήσια, ενώ η άδεια για σκάφη θα κυμαίνεται από 50-200 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος (δεν έχει διευκρινιστεί αν θα αλλάζει ανάλογα το ολικό μήκος του σκάφους ή την συνολική ιπποδύναμη του κινητήρα, όπως ήταν στο παρελθόν).
Σύμφωνα με το δημοσίευμα “σκοπός των νέων μέτρων είναι και η προστασία των ιχθυαποθεμάτων, που τα τελευταία χρόνια πιέζονται σημαντικά τόσο από την υπεραλίευση όσο και από την κλιματική αλλαγή και τους «λεσεψιανούς» μετανάστες, τους θαλάσσιους οργανισμούς «εισβολείς», που φτάνουν στη Μεσόγειο από την Ερυθρά Θάλασσα μέσω της διώρυγας του Σουέζ με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τους δηλητηριώδεις λαγοκέφαλους.”
Ελπίζουμε λοιπόν τα χρήματα που θα εισπραχτούν από τις άδειες να γίνουν μαρίνες, γλίστρες, σκάφη για τις λιμενικές αρχές. Γενικά να αξιοποιηθούν σε εγκαταστάσεις που θα φέρουν περισσότερο κόσμο στη θάλασσα, καθώς και στην πάταξη της παράνομης αλιείας, από όπου και αν αυτή προέρχεται.

Πηγή: thefact.gr
Περισσότερα σύντομα στο boatfishing.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου