.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Κατέβασε διακόπτες η ΔΕΗ - Σε απόγνωση οι αγρότες

Κατέβασε διακόπτες η ΔΕΗ - Σε απόγνωση οι αγρότες

Η ΔΕΗ κατεβάζει τον έναν μετά τον άλλο τους διακόπτες στους ΤΟΕΒ, λόγω των οφειλών που έχουν οι οργανισμοί… Όμως κι αυτή την φορά τα σπασμένα καλούνται να πληρώσουν οι αγρότες, οι οποίοι απειλούνται με ολοκληρωτική καταστροφή. Η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή των ανθρώπων που εξυπηρετούνταν από τον ΤΟΕΒ Αχέροντα- Γλυκής. Τις τελευταίες ημέρες δέκα χιλιάδες στρέμματα με οπωροκηπευτικά και με ακτινίδια είναι αδύνατο να ποτιστούν. Αν αυτό συνεχιστεί για μία ή δύο μέρες ακόμη, τότε τα πάντα θα καταστραφούν!

«Ξέρετε τι είναι να βρισκόμαστε δίπλα στο ποτάμι, να αγγίζουμε το νερό και να μην μπορούμε να ρίξουμε σταγόνα στα χωράφια μας… Ό,τι κοπιάσαμε να φτιάξουμε το βλέπουμε τώρα να καταστρέφεται», ανέφερε αγρότης της περιοχής στο Epiruspost.
Οι οφειλές του ΤΟΕΒ προς την ΔΕΗ ανέρχονται στις 160 χιλιάδες. Το μισό ποσό αφορά οφειλές της προηγούμενης χρονιάς. Ο Τοπικός Οργανισμός αδυνατεί να εισπράξει από τους αγρότες, οι οποίοι βλέπουν τις τσέπες τους να έχουν αδειάσει και ο ίδιος με την σειρά του αδυνατεί να ρυθμίσει τις οφειλές προς την ΔΕΗ.
Αποτέλεσμα είναι η διακοπή ρεύματος, που οδηγεί σε διακοπή της άρδευσης.. Έτσι οι καλλιέργειες στεγνώνουν.
Ανάλογη είναι η κατάσταση και στο Φανάρι, όπως και σε άλλες περιοχές… Η οργή και η αγανάκτηση περισσεύουν όμως δεν αρκούν για να φέρουν το νερό.
Πηγή: epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου