.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Τι είναι και πως θα λειτουργήσει το «Αγροτικό Σχολείο» του BIC στην Ιεράπετρα



Μια πρωτοβουλία με σκοπό να κάνει ο αγροτικός κόσμος της Ιεράπετρας και γενικότερα όλου του Λασιθίου το επόμενο βήμα και να μπορέσει να σταθεί με καλύτερους όρους σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον διοργανώνεται από το Αγροτικό Κέντρο Τεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας ΒΙC, με ένα ευρύ πρόγραμμα πρακτικών σεμιναρίων που ξεκινούν στις 30 Ιουνίου στην Ιεράπετρα.
Στο Ράδιο Λασίθι βρέθηκαν σήμερα τα μέλη του BIC, Έρρικα Χριστοδούλου και Νίκος Μαμουλάκης και μίλησαν αναλυτικά για το κάθε ένα απ’ τα σεμινάρια που πρόκειται να ξεκινήσουν τα οποία έχουν στόχο την όξυνση της επιχειρηματικής σκέψης​ των συμμετεχόντων, την επαφή με πρακτικά εργαλεία τεχνολογίας για την διευκόλυνση της καθημερινής εργασίας τους και την ενίσχυση της συνδυαστικής λογικής, της έξυπνης διαχείρισης καλλιέργειας και της ανταγωνιστικότητας​ τους.
Αυτό που θέλησαν να τονίσουν είναι πως ο κόσμος που θα επιλέξει να συμμετάσχει σε κάποιο ή κάποια από τα σεμινάρια θα φύγει με χρήσιμες συμβουλές τις οποίες αμέσως θα μπορέσουν να εφαρμόσουν, ενώ τα σεμινάρια θα φανούν χρήσιμα τόσο σε αρχάριους με την τεχνολογία αγρότες οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πως να χρησιμοποιούν διάφορα προγράμματα σε υπολογιστές, αλλά και σε πιο έμπειρους και επίσης σε επαγγελματίες του αγροτικού τομέα, μέλη φορέων που θέλουν να οξύνουν τη σκέψη τους, φοιτητές κλπ.
Τα σεμινάρια αυτά όπως αναφέρθηκε είναι η αρχή για μια πιο μόνιμη εκπαιδευτική δομή στην Ιεράπετρα ενώ δημιουργήθηκαν μετά και από την έρευνα που είναι σε εξέλιξη από το BIC, στην οποία φαίνεται πως υπάρχει ανάγκη και θέληση για τέτοιες δράσεις στην περιοχή.
Σύντομα όπως είπαν θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα και ο κατάλογος των ομιλητών-εκπαιδευτών οι οποίοι θα είναι ειδικοί του χώρου από όλη την Κρήτη, καθηγητές του ΤΕΙ και του ΙΤΕ, επιχειρηματίες και επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στην Ιεράπετρα, το Ηράκλειο και άλλοι. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να δίνονται στους ενδιαφερόμενους καλώντας στο ΒIC στο 2842304950.
Τα σεμινάρια που θα διοργανωθούν:
(30/6) Βασικές ψηφιακές δεξιότητες & εφαρμογή στην αγροτική επιχείρηση
(7/7) Δωρεάν ψηφιακά εργαλεία επιχειρηματικής οργάνωσης και εκπαίδευσης
(14/7) ​Φτιάξε το επιχειρηματικό σου μοντέλο & αποφάσισε έξυπνα
(21/7) Εξέλιξε την αγροτική επιχείρηση σου – Οικονομία και Διοίκηση
(28/7) Εξέλιξε την αγροτική επιχείρηση σου – Καινοτομία και Προσαρμοστικότητα
(4/8) Καλλιέργησε σωστά από το Α ως το Ω!
(11/8) Ανέπτυξε τις επιχειρηματικές σου ικανότητες. (Βιωματικό σεμινάριο)
Τα μαθήματα είναι διάρκειας 4 ωρών έκαστο, πλήν του “Καλλιέργησε σωστά από το Α το Ω” που θα είναι διάρκειας 6 ώρων και διεξάγονται από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, 1 φορά την εβδομάδα, στις αίθουσες διδασκαλίας του B.I.C. Κρήτης (Φιλοθέου Α, αρ. 8)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου