.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ....Πρόσφατες τιμές δημοπράτησης κηπευτικών (13-12-20) Ενδεικτικές Τιμές Κατώτερη DAFNIS ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,47 ΕΧΤΑSIS ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,41 0,48 ΤΟRRY ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,45 ΤΟΜΑΤΑ GRUMIRA ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,40 ΚΝΩΣΣΟΥ Α ΠΙΣΤ 0,40 0,50 ΦΛΑΣΚΑ ΚΟΥΠ Α ΟΔΠ 1,43 1,44 EXTASIS A ΠΙΣΤ 0,70 0,84 ΤΟΡΡΥ A ΠΙΣΤ 0,77 ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ Α LOBELLO ΠΙΣΤ 2,54 2,64 ΝΤΟΛΜΑΣ Α ΚΟΥΠ Ο.Δ.Π. 0,40 0,46 ΑΓΓ ΕΣΩΤ. Ο.Δ. ΠΙΣΤ 0,30 0,34 ΤΟΜΑΤΑ GRUMIRA Α ΠΙΣΤ 0,81 ΕΧΤΑSIS A ΠΙΣΤ 0,84 ΦΛΑΣΚΑ Α Ο.Δ. ΠΙΣΤ 1,00 ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018

Η πολλαπλή χρήση του ζεόλιθου σε φυτική & ζωϊκη παραγωγή

Η πολλαπλή χρήση του ζεόλιθου σε φυτική & ζωϊκη παραγωγή

Θεωρώντας τον ζεόλιθο φυσικό εργαλείο έξυπνης καλλιέργειας, η Όλγα Ραπτοπούλου δημιούργησε στην Αλεξανδρούπολη το Zeorganic για την εμπορία του στον πρωτογενή τομέα. «Με παρόρμηση του στρατηγικού συμβούλου Νίκου Λυγερού, ασχολήθηκα με τον ζεόλιθο, όταν δεν ήταν διαδεδομένη η χρήση του. Μετά από πέντε χρόνια, δεν εξηγούμε τι είναι ο ζεόλιθος, αλλά αναφέρουμε πώς μπορεί να αυξήσει μια παραγωγή και πού χρησιμοποιείται». Ακόμη, προσθέτει ότι οι παραγωγοί βιώνουν στο χωράφι την παροχή προϊόντος προστιθέμενης αξίας.
Περιμένοντας να κυκλοφορήσει στην αγορά ο ελληνικός ζεόλιθος, στις κοκκομετρίες που χρησιμοποιούν επιλέγουν ως πρώτη ύλη κλινοπτιλόλιθο ΕΕ, που εισάγεται από τη Βουλγαρία, καθότι πρόκειται για κοίτασμα γειτονικό με το ελληνικό, επομένως η ποιότητά του είναι κοντινή.
Η κα Ραπτοπούλου κατάφερε να δημιουργήσει ένα εξαιρετικό δίκτυο συνεργασιών ανά την Ελλάδα με αγρότες και κτηνοτρόφους που εμπιστεύονται το προϊόν. «Φάρμες σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Θράκη χρησιμοποιούν συστηματικά τον κλινοπτιλόλιθο, στις εγκαταστάσεις και τη διατροφή των ζώων». Οι κτηνοτρόφοι βρήκαν στον ζεόλιθο ένα πολύτιμο και συνάμα οικονομικό εργαλείο, καθώς απορροφά την υγρασία και τις οσμές, ενώ ταυτόχρονα προφυλάσσει τα ζώα από διάρροιες και εντερικές παθήσεις. Η καλή υγεία των σιτιζόμενων με ζεόλιθο ζώων συνεπάγεται καλύτερες παραγωγικές αποδόσεις.
«Εξίσου σημαντικό ρόλο διαδραματίζει στο ψέκασμα του αμπελιού και της ελιάς, γιατί δεν επιτρέπει να αναπτυχθούν ασθένειες που σχετίζονται με μύκητες. Οι ελαιοπαραγωγοί αποκτούν ένα σημαντικό εργαλείο για τη βελτίωση του ελαιολάδου». Επίσης, έγιναν πολλές εφαρμογές σε οπωροφόρα και ακτινίδια. «Αυτοί που θέλουν να φυτέψουν νέες φυτείες ακτινιδίων προχωρούν σε ενσωμάτωση του ζεόλιθου στη γη που τους βοηθάει να έχουν μια πολύ καλή υποδομή για μια πολύ δυνατή υπερδομή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου