.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ....Πρόσφατες τιμές δημοπράτησης κηπευτικών (13-12-20) Ενδεικτικές Τιμές Κατώτερη DAFNIS ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,47 ΕΧΤΑSIS ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,41 0,48 ΤΟRRY ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,45 ΤΟΜΑΤΑ GRUMIRA ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,40 ΚΝΩΣΣΟΥ Α ΠΙΣΤ 0,40 0,50 ΦΛΑΣΚΑ ΚΟΥΠ Α ΟΔΠ 1,43 1,44 EXTASIS A ΠΙΣΤ 0,70 0,84 ΤΟΡΡΥ A ΠΙΣΤ 0,77 ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ Α LOBELLO ΠΙΣΤ 2,54 2,64 ΝΤΟΛΜΑΣ Α ΚΟΥΠ Ο.Δ.Π. 0,40 0,46 ΑΓΓ ΕΣΩΤ. Ο.Δ. ΠΙΣΤ 0,30 0,34 ΤΟΜΑΤΑ GRUMIRA Α ΠΙΣΤ 0,81 ΕΧΤΑSIS A ΠΙΣΤ 0,84 ΦΛΑΣΚΑ Α Ο.Δ. ΠΙΣΤ 1,00 ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019

Το ΑΚΚΕΛ στηρίζει την αγρότισσα Δήμητρα Κινικλή στην απεργία πείνας στην Μυτιλήνη

Το ΑΚΚΕΛ στηρίζει την αγρότισσα Δήμητρα Κινικλή στην απεργία πείνας στην Μυτιλήνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

3/4/2019 

Το ΑΚΚΕΛ στηρίζει την αγρότισσα Δήμητρα Κινικλή στην απεργία πείνας στην Μυτιλήνη 

Την πλήρη στήριξη του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδος ΑΚΚΕΛ έχει η θαρραλέα και μαχητική αγρότισσα Δήμητρα Κινικλή που έχει κατέβει σε απεργία πείνας στο υπουργείο Αιγαίου απέναντι από τα δικαστήρια Μυτιλήνης. Μαζί της κατέβηκε και η Μαρία Πολίτη, μητέρα παιδιού ΑΜΕΑ. Διαμαρτύρονται για την κυβερνητική κοροϊδία από το 2015 από τότε που ουσιαστικά ο Οργανισµός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) υπεξαίρεσε τα χρήματά της από αγροτικές επιδοτήσεις με δικαιολογία ένα «τεχνικό λάθος» στο ηλεκτρονικό σύστημα. Από τότε είχε μόνο υποσχέσεις «για λύση» η οποία όμως ποτέ δεν δόθηκε. 

Η πρόσφατη δημοσίευση από την Δήμητρα Κινικλή γράφει «… είμαι μαζί με την κυρία Μαρία Πολίτη από τον τρίγωνα έχουμε κατέβει για απεργία πείνας στο υπουργείο απέναντι από τα δικαστήρια Μυτιλήνης ΦΤΆΝΕΙ η κοροϊδία από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης, πέντε χρόνια μας έχουν καταβάλει ένα μικρό ποσό από λάθος του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπολείπονται από μένα προσωπικά ακόμη 38.000 ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι μέσα Φεβρουαρίου θα πληρωθούμε και αυτή τη στιγμή μου λέει ότι είναι πάνω από το χέρι μου, απαιτούμε να πάρουμε τα χρήματά μας και να βρεθούν οι υπεύθυνοι που έχουν δημιουργήσει σε εμένα μία πολύτεκνη μητέρα τεσσάρων παιδιών στην κ, Μαρία Πολίτη μητέρα ΑΜΕΑ παιδιού και σε άλλες αγροτικές οικογένειες να περνάμε εδώ και 5 χρόνια ένα Γολγοθά!». 

Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2018 είχε ξεκινήσει την πρώτη απεργία πείνας και η δημοσιότητα που είχε δοθεί τότε υποχρέωσε την κυβέρνηση να τής υποσχεθεί ότι η αδικία εις βάρος της θα αποκατασταθεί σύντομα. Όπως γράφτηκε τότε στην ιστοσελίδα "Μωβ": Η ∆ήµητρα Κινικλή είναι µια µητέρα 34 χρονών που έχει αποφασίσει να ζει µε τον σύζυγό της στο χωριό Πέραµα της Λέσβου. Το ζευγάρι ζει τα τέσσερα παιδιά του, ηλικίας από 3,5 ως 15 χρονών από τα έσοδα των κτηνοτροφικών εργασιών, εδώ και τρία χρόνια όμως έχει χαθεί σε έναν γραφειοκρατικό λαβύρινθο που την έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση. 

Όλα ξεκίνησαν το 2015 όταν µε την αναθεώρηση της κοινής αγροτικής πολιτικής και από ένα λάθος του συστήµατος κόπηκε η πληρωµή των επιδοτήσεων που ελάµβανε και αφορά τα δικαιώµατα βασικής ενίσχυσης για τους κτηνοτρόφους. Ειδικότερα, η 34χρονη µητέρα κλήθηκε να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα (για λογαριασµό του συζύγου της που είναι ο δικαιούχος) ώστε να συνεχίσει να λαµβάνει τις αγροτικές επιδοτήσεις. Ωστόσο και προς µεγάλης της έκπληξη εµφανίστηκε ένα εσωτερικό πρόβληµα στο σύστηµα του Οργανισµού Πληρωµών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισµού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) πετώντας 358 δικαιούχους εκτός λίστας. 

Το πρόβληµα αποκαταστάθηκε για ορισµένους εξ αυτών, όµως η ∆ήµητρα µε τον σύζυγό της έµειναν ξανά εκτός συστήµατος, µε την αίτησή τους να µην παίρνει αριθµό πρωτοκόλλου, ώστε να τους πιστωθούν τα χρήµατα. 

Η απεργία πείνας είναι το τελευταίο όπλο που έχει για να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία ώστε να εξαλείψει την κυβερνητική αναισθησία. Το ΑΚΚΕΛ γνωρίζει πολύ καλά την περίπτωσή της και μάλιστα αυτή η μαχητικότητά της για δικαιοσύνη έπαιξε σημαντικό ρόλο για την κοινή απόφαση να είναι υποψήφια του ΑΚΚΕΛ στις ερχόμενες εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Καλούμε όλους να στηρίξουν τον αγώνα των δύο αγωνιστριών ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η Δήμητρα Κινικλή είναι και υποψήφια για τις εκλογές και τονίζουμε στους υπεύθυνους ότι όχι μόνο δεν θα περάσει η αναισθησία τους, αλλά θα λογοδοτήσουν για αυτήν. 

Πηγή:https://www.zougla.gr

Επειδή μας αρέσει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους,"εσωτερικό πρόβλημα στο σύστημα" ,προφανώς σημαίνει ότι κάποιος άσχετος εγκάθετος υπάλληλος έκανε την "κατσουκανιά" και την πληρώνουν αθώοι άνθρωποι.Αν είναι έτσι τα πράγματα,τότε εκτός απο το να αποκατασταθεί το λάθος άμεσα,θα πρέπει και ο εν λόγω υπαίτιος να εκδιωχθεί και να τιμωρηθεί παραδειγματικά.Ας συνειδητοποιήσουν επιτέλους όλοι οι βολεμένοι υπάλληλοι του δημοσίου ότι:"Εργάζομαι σε δημόσια υπηρεσία",σημαίνει  "υπηρετώ τον Ελληνα πολίτη" είμαι δηλαδή υπηρέτης του πολίτη και όχι βασανιστής του....

Μενέλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου