.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Θερμοκήπια με ημιδιάφανα φωτοβολταϊκά πάνελ καταφέρνουν να γίνουν 100% ενεργειακά αυτόνομα



Το δρόμο για την κατασκευή θερμοκηπίων με μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα παρουσιάζει μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας στις ΗΠΑ που χρησιμοποιώντας ημιδιάφανα φωτοβολταϊκά πάνελ τα οποία συγκρατούν μόνο το 10% του ηλιακού φωτός κατάφεραν να αναπτύξουν μια φυσιολογική καλλιέργεια ντομάτας.
Ανάλογες προσπάθειες έχουν γίνει και σε άλλες περιπτώσεις και υπάρχουν εταιρίες που ασχολούνται με τη συγκεκριμένη εφαρμογή, όμως αυτή η μελέτη για πρώτη φορά δείχνει πως κάτω υπό συγκεκριμένες συνθήκες, σε περιοχές με αρκετό φως, μπορεί να επιτευχθεί 100% αυτονομία.
Oι οργανικές ηλιακές κυψέλες (ΟSCs) τοποθετούνται πάνω από γυάλινη οροφή θερμοκηπίου και απορροφούν ηλιακό φως σε φάσμα το οποίο δεν χρειάζονται τα φυτά για τη φωτοσύνθεση και έτσι τελικά καταφέρνουν να καλύπτουν όλες τις ενεργειακές ανάγκες της καλλιέργειας.
Η συγκεκριμένη μελέτη έγινε λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες σε ενέργεια που έχει μια καλλιέργεια ντομάτας και πραγματοποιήθηκε σε 3 περιοχές με διαφορετικό κλίμα και ηλιοφάνεια και φάνηκε πως εκεί που η ηλιοφάνεια είναι μεγάλη μπορεί να επιτευχθεί 100% αυτονομία, ενώ σε περιοχή με ελάχιστη ετήσια ηλιοφάνεια τα πάνελ μπορούν να καλύψουν ως και το 50% της ενέργειας του θερμοκηπίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου