.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ....Πρόσφατες τιμές δημοπράτησης κηπευτικών (13-12-20) Ενδεικτικές Τιμές Κατώτερη DAFNIS ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,47 ΕΧΤΑSIS ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,41 0,48 ΤΟRRY ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,45 ΤΟΜΑΤΑ GRUMIRA ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,40 ΚΝΩΣΣΟΥ Α ΠΙΣΤ 0,40 0,50 ΦΛΑΣΚΑ ΚΟΥΠ Α ΟΔΠ 1,43 1,44 EXTASIS A ΠΙΣΤ 0,70 0,84 ΤΟΡΡΥ A ΠΙΣΤ 0,77 ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ Α LOBELLO ΠΙΣΤ 2,54 2,64 ΝΤΟΛΜΑΣ Α ΚΟΥΠ Ο.Δ.Π. 0,40 0,46 ΑΓΓ ΕΣΩΤ. Ο.Δ. ΠΙΣΤ 0,30 0,34 ΤΟΜΑΤΑ GRUMIRA Α ΠΙΣΤ 0,81 ΕΧΤΑSIS A ΠΙΣΤ 0,84 ΦΛΑΣΚΑ Α Ο.Δ. ΠΙΣΤ 1,00 ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020

Πως φτιάχνω χυμό από ΑλόηΠως φτιάχνω χυμό από Αλόη

Πώς να πάρετε από το φυτό αλόη βέρα το gel; Η συγκομιδή των φύλλων μπορεί να γίνεται όλες τις εποχές, αλλά καλύτερα να γίνεται τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο, κατά τους οποίους η περιεκτικότητα των φύλλων σε γέλη είναι μέγιστη.

Κάθε φύλλο ζυγίζει 400-800 γραμμάρια από τα οποία το 70-80% είναι καθαρή γέλη.

Η απομόνωση της γέλης μπορεί να επιτευχθεί αφαιρώντας με ένα μαχαίρι τους επιδερμικούς ιστούς και αποσπώντας τη γέλη με ένα κουτάλι.

Η διαδικασία συλλογής gel αλόης βέρα

1. Διαλέγετε ένα μεγάλο και υγιές στην όψη φύλλο, όσο πιο κοντά στο έδαφος γίνεται. Αυτά τα φύλλα είναι τα πιο παλιά και έχουν περισσότερα ωφέλιμα συστατικά από τα νεότερα φύλλα, που είναι πιο ψηλά στο φυτό. Αν το φυτό σας δεν έχει τέτοια φύλλα ίσως δεν είναι ώριμο για να το κόψετε.
2. Φοράτε latex γάντια. Κόβετε το φύλλο της αλόης από το μητρικό φυτό, όσο γίνεται πιο κοντά στο κορμό. Όσο μεγαλύτερο το φύλλο που επιλέξατε, τόσο περισσότερο χυμό περιέχει. Μόλις κόψετε το φύλλο θα διαρρεύσει ένα καφεκίτρινο ή πρασινοκίτρινο υγρό. Αποφύγετε να το αγγίξετε. Αφήστε το φύλλο όρθιο για λίγα λεπτά να φύγει όλο το υγρό.
Η αλόη όταν τεμαχιστεί εκκρίνει δύο υγρά τα οποία έχουν διαφορετικές επιδράσεις και ιδιότητες.
Ο καφεκίτρινος χυμός που εκκρίνεται αμέσως μόλις κοπεί η πράσινη επιφάνεια του φύλλου περιέχει αλοΐνη. Η αλοΐνη είναι μια ουσία που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το φλοιό και, πέρα από την πικρή της γεύση, έχει έντονη ερεθιστική και καθαρτική δράση. Σε μεγάλη ποσότητα και μακροχρόνια λήψη, γίνεται τοξική.
Από την άλλη, το διαυγές υγρό που εκκρίνεται από το εσωτερικό του φύλλου είναι καταπραϋντικό και βοηθά στην επούλωση τραυμάτων, ελκών και εγκαυμάτων.
3. Κόψτε τη μυτερή άκρη και απορρίψτε τη. Κόψτε τις κατά μήκος άκρες του φυτού, εκατέρωθεν με τα αγκάθια, και απορρίψτε τις και αυτές. Ξεπλύνετε το φύλλο με άφθονο νερό. Το φύλλο τώρα θα μοιάζει με ένα σάντουιτς από ζελέ. Το gel αλόης που θέλετε είναι παγιδευμένο ανάμεσα στη χοντρή σάρκα του φυτού από την επάνω και κάτω μεριά.
4. Προσπαθήστε να αφαιρέσετε τη πράσινη σάρκα από τη επάνω μεριά, διατρέχοντας το μαχαίρι εσωτερικά κατά μήκος του φύλλου, όπως θα κάνατε και με το φιλέτο ενός ψαριού.
5. Έπειτα γυρίστε το φύλλο ανάποδα, ώστε να ακουμπάει το gel πάνω σε μια καθαρή επιφάνεια (πιάτο, επιφάνεια κοπής κτλ.) και αφαιρέστε και τη σάρκα από κάτω. Προσπαθήστε να μη χαραμίσετε πολύ gel με το κόψιμο.
6. Με ένα κουτάλι ξύστε απαλά όσο gel έμεινε πάνω στη σάρκα που αφαιρέσατε με το μαχαίρι. Προσέξτε να μη ξύσετε και τμήματα από το εσωτερικό φλοιό του φύλλου γιατί δε τα θέλουμε επειδή περιέχουν αλοΐνη.
7. Συγκεντρώστε το gel της αλόης σε ένα καθαρό (αποστειρωμένο κατά προτίμηση) δοχείο. Είναι έτοιμο για να το χρησιμοποιήσετε όπως
επιθυμείτε…

Χυμός αλόης βέρα

Πως Φτιάχνω Χυμό από Αλόη (video)
-Διαλύστε 2 κουταλιές gel της αλόης σε ένα ποτήρι νερό ή διαλύστε το gel ενός ολόκληρου φύλλου σε 2-3 λίτρα νερό και διατηρήστε το στο ψυγείο. Καλό είναι να καταναλώνεται γρήγορα για να μη χαθούν οι ευεργετικές ιδιότητες.
-Μπορείτε επίσης, να προσθέσετε έναν χυμό της αρεσκείας σας, όπως, πορτοκάλι, αφού αναμίξετε τους δύο χυμούς και τους χτυπήσετε στο μπλέντερ.
Παρακολουθείστε σχετικό video για το πως θα πάρετε το gel
How to make Aloe vera gel in 5 minutes | for skin & hair | starnaturlbeauties
Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Αγγλικά, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά
Στη διατροφή ο χυμός αλόης βοηθάει στο πεπτικό σύστημα. Ειδικότερα τα σάκχαρα που περιέχει βοηθούν στην αποβολή άχρηστων ουσιών και τοξινών στον οργανισμό, αφού ρυθμίζουν την δυσκοιλιότητα. Έτσι χτίζεται ένα υγιές πεπτικό σύστημα που εκμεταλλεύεται καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά, ενώ παράλληλα αφαιρεί από τον οργανισμό τα βλαβερά στοιχεία. Την ίδια στιγμή ενισχύεται η άμυνα του οργανισμού μας, βοηθώντας στην καλύτερη λειτουργία όλων των συστημάτων.

Αλοιφή για μικροτραυματισμούς και εγκαύματα

Τεμαχίζουμε σε πολύ μικρά κομματάκια το gel αλόης βέρας. Τοποθετούμε σε ένα γυάλινο βαζάκι και βάζουμε λίγο οινόπνευμα.
Κλείνουμε καλά το βαζάκι και ανακινούμε μια φορά την ημέρα για 20 ημέρες. Είναι ένα άριστο επουλωτικό για κάθε είδους πληγή.

Που μπορεί να χρησιμοποιηθεί η αλόη βέρα;

Περιέχεται σε σαπούνια λόγω της αντισηπτικής της ιδιότητας, σε καλλυντικά, σε κρέμες ενυδάτωσης προσώπου και μαλλιών, οδοντόκρεμες, βιταμίνες για ενίσχυση άμυνας και σε συμπληρώματα διατροφής, Επίσης, χρησιμοποιείται σε φαρμακευτικά σκευάσματα σαν καταπραϋντικό εξανθημάτων, τσιμπημάτων, τραυματισμών, πληγών και εγκαυμάτων.

Δείτε 12 τρόπους για να την χρησιμοποιήσετε:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Αγγλικά, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά
12 Ways to Use Aloe Vera in Your Beauty Routine
Την αλόη βέρα μπορείτε να την προμηθευτείτε είτε ως σκεύασμα έτοιμο είτε καλλιεργώντας την στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας και να κάνετε τη ζωή σας πιο υγιεινή.

Τι κάνει η Αλόη Βέρα στο Σώμα σας. Γιατί οι Αιγύπτιοι την Ονόμασαν το Φυτό της Αθανασίας;


Αλόη Βέρα (Aloe Vera), γνωστή και ως Aloe Barbadensis, έχει γίνει πασίγνωστη τα τελευταία χρόνια. Όμως, υπάρχουν ακόμα κάποιοι που δε γνωρίζουν ότι η αλόη εκτός από ένα διακοσμητικό φυτό έχει απίστευτες θεραπευτικές ιδιότητες.
Η Αλόη Βέρα χρησιμοποιούνταν για
ιατρικούς σκοπούς και είχε μια ιδιαίτερη θέση στον Ελληνική, Αιγυπτιακή και Ρωμαϊκή κοινωνία. Επίσης, έχει χρησιμοποιθεί ευρέως στη Λατινική Αμερική, στην Καραϊβική και στη Νότια Αφρική.

Οφέλη της Αλόης

Η βρώσιμη Αλόη Βέρα παραμένει μια δημοφιλής θεραπεία για την οστεοαρθρίτιδα, την ελκώδη κολίτιδα, τη ρινίτιδα, το άσθμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τονωτικό. Επίσης θεωρείται ένα φυσικό προϊόν ομορφιάς(1).
Το τζελ συχνά εφαρμόζεται στο δέρμα για να θεραπεύσει ηλιακά εγκαύματα, εγκαύματα, κοψίματα, μολύνσεις και άλλες πληγές. Δρα ως αναλγητικό και καταπολεμά τη φλεγμονή και τον κνησμό.
Αυτό οφείλεται στις δύο ισχυρές ενώσεις που έχουν την ιδιότητα να ενισχύουν το ανοσοποιητικό: τις γλυκοπρωτείνες και τους πολυσακχαρίτες. Οι γλυκοπρωτεΐνες μπλοκάρουν τον πόνο και τη μειώνουν τις φλεγμονές, ενώ οι πολυσακχαρίτες ενισχύουν την ανάπλαση του δέρματος και το διατηρούν ενυδατωμένο.
Στην πραγματικότητα, μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι η Αλόη θεραπεύει τα εγκαύματα καλύτερα από τα συμβατικά φάρμακα σε ότι αφορά τον χρόνο θεραπείας και τον πόνο.
Το φυτό είναι επίσης γνωστό για τη θεραπεία της δυσκοιλιότητας, του έρπη των γεννητικών οργάνων, της ψωρίαση, της σμηγματορροϊκής δερματίτιδας, του καρκίνου, πληγές ελκών, λοιμώξεις του άνω αναπνευστικού συστήματος, των οδοντικών παθήσεων,της υψηλής χοληστερόλης, των φλεγμονώδων νόσων του εντέρου και μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε άτομα με διαβήτη τύπου 2 (2) .

Πρόσθετα οφέλη

 • Βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού
 • Δημιουργεί αλκαλικό περιβάλλον στο σώμα
 • Βελτιώνει την πέψη
 • Ενισχύει το ανοσοποιητικό
 • Διαθέτει απολυμαντικές, αντιβιοτικές, αντιμικροβιακές, μικροβιοκτόνες, αντιβακτηριακές, αντισηπτικές, αντιμυκητιασικές και αντιιικές ιδιότητες.
 • Δρα ως προσαρμογόνο
 • Ενισχύει την απώλεια βάρους
 • Μειώνει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων
 • Έχει πολλές θρεπτικές ιδιότητες

Φτιάξτε το δικό σας τζελ αλόης βέρα

Θα χρειαστείτε:
 • Μια επιφάνεια κοπής
 • Ένα κοφτερό μαχαίρι (κατά προτίμηση για φιλετάρισμα)
 • Ένα φυτό αλόη βέρα
 • Ένα καθαρό πιάτο
 • Μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα
 • Ένα αποστειρωμένο γυάλινο βάζο
 • Φρέσκο χυμό λεμονιού
 • Ένα μπλέντερ (προαιρετικά)

Οδηγίες(3,4):

  1. Ξεκινήστε πλένοντας τα χέρια σας για μη μολύνετε το αποστειρωμένο τζελ.
  2. Διαλέξτε ένα παχύ και ζουμερό ώριμο φύλλο και κόψτε το από κάτω. Θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 10-15 εκατοστά. Κόψτε το προσεκτικά ώστε να μη κάνετε ζημιά στα άλλα φύλλα.
  3. Καθαρίστε το μαχαίρι και σκουπίστε το.
  4. Πλύνετε και στεγνώστε το φύλλο. Τοποθετήστε το σε γωνία αφήστε το να καθίσει στο πιάτο σας σε μια γωνία 45°, έτσι ώστε να μπορεί να αποστραγγιστεί από κίτρινο χυμό της. Αυτός ο χυμός είναι ένα ισχυρό καθαρτικό που ενδέχεται να προκαλέσει πεπτική δυσφορία σε κάποιους ανθρώπους.
  5. Μετά από 15 λεπτά, μεταφέρετε το φύλλο στην επιφάνεια κοπής και αφαιρέσετε τις άκρες.
  6. Στη συνέχεια, αφαιρέστε απαλά το φύλλο το πράσινο εξωτερικό περίβλημα προσπαθώντας
   να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν λιγότερο τζελ.
  7. Κόψτε το τζελ σε κύβους και βάλτε το στο βάζο σας.
  8. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα τζελ από τα φύλλα και βάλτε το στο βάζο.
  9. Στύψτε ένα κομμάτι φρέσκου λεμονιού χυμό πάνω στο τζελ για να βοηθήσετε να διατηρηθεί περισσότερο. Θα χρειαστείτε περίπου το ένα τέταρτο του λεμονιού για κάθε φλιτζάνι τζελ. Ανακινήστε το βάζο μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
  10. Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπλέντερ για να το μετατρέψετε σε ένα πιο ομοιόμορφο μείγμα.
  11. Διατηρήστε το σε σφραγισμένο βάζο στο ψυγείο σας για έως και μία εβδομάδα.
Για ιατρική χρήση, πάρτε 30 ml τρεις φορές την ημέρα.
Για τοπική χρήση, Τρίψτε το ζελέ της αλόης βέρα απευθείας στο τραύμα σας αρκετές φορές την ημέρα μέχρι να επουλωθεί πλήρως.
Διαβάστε επίσης: Πως Φτιάχνω Χυμό από Αλόη και Δείτε 12 τρόπους για να την χρησιμοποιήσετε
Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο hippieteepee.gr έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.
Επιμέλεια: copyrights © www.hippieteepee.gr
Διαβάστε για όλες τις ευεργετικές ιδιότητες της αλόης βέρας
Βιβλιογραφία
Κρητικά Νέα, Μάρτις-Απρίλιος 2013
Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου