.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΟΙ «ΠΟΝΤΙΚΟΙ» ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ


Η εγκληματική δράση των  αδίστακτων συμμοριών που δρούν ανενόχλητες κατά τη διάρκεια της νύχτας,  αρπάζοντας αγροτικά εργαλεία , πανάκριβα μηχανήματα, εφόδια  και κηπευτικά , από θερμοκηπιακές μονάδες, στην Νέα Ανατολή , το Στόμιο , τη Γρα Λυγιά, το Κεντρί, το Καπίστρι, τη Βαϊνιά και το Κάτω Χωριό, κοντά και γύρω από την πόλη της Ιεράπετρας, συνεχίστηκε και χθές το βράδυ.



 Θύμα τους αυτή τη φορά  ήταν ο  45χρονος αγρότης κ Βασίλης Διαμαντόπουλος, στη μονάδα του οποίου μπήκαν σκίζοντας το πλαστικό κάλυψης , για να κλέψουν  ένα πανάκριβο , βαρύ ψεκαστικό μηχάνημα , το οποίο έσυραν σε απόσταση 80 μέτρων , για να το φορτώσουν σε αυτοκίνητο με το οποίο εξαφανίστηκαν.

Οι σπείρες αυτές συνεχίζουν να οργανώνουν επιχειρήσεις σε θερμοκήπια της Ιεράπετρας , δείχνοντας ότι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τα κατατόπια, γιατί ενεργούν με χειρουργική ακρίβεια. Η τελευταία εγκληματική τους ενέργεια σημειώθηκε χθες τη νύχτα  στη θέση Ροτήρια  ανάμεσα στη  Βαϊνιά, τα Λιβάδια και τον Περιστερά, ανατολικά της Ιεράπετρας.

«Πιστεύω ότι αυτός που μπήκε στο θερμοκήπιο μου τη νύχτα που μας πέρασε, γνώριζε πολύ καλά το χώρο. Μπήκε από την πίσω πλευρά, αφού έσκισε  το νάϊλον και πήγε κατευθείαν στο σημείο όπου ήξερε ότι είχα  το ψεκαστικό μου μηχάνημα. Το έσυρε στο σημείο που είχε κάνει την τρύπα, και έπειτα το κατέβασε από το γειτονικό λιόφυτο μεταφέροντας το μέχρι το αυτοκίνητο του, όπου ενδεχομένως τον περίμενε ο συνεργός του για να εξαφανιστούν προς άγνωστη κατεύθυνση. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έσκισε το πλαστικό σε δύο διαφορετικά σημεία. Η ουσία όμως  είναι ότι, όσοι έχουμε θερμοκήπια σε απόμερα σημεία, παραμένουμε απροστάτευτοι στις ορέξεις αυτών των συμμοριών «, μας είπε ο κ Βασίλης Διαμαντόπουλος.

« Μόλις ήρθα νωρίς το πρωί στο αγρόκτημα μου, και είδα ότι με είχαν κλέψει, τηλεφώνησα αμέσως στο Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας και το κατήγγειλα στο Αγρονομείο. Οι αστυνομικοί ήρθαν αμέσως, πήραν ότι στοιχείο βρήκαν, και  θα συνεχίσουν την έρευνα τους μέχρι να βρούν τους δράστες ,που έχουν γίνει ο εφιάλτης μας τον τελευταίο καιρό.  Στην ευρύτερη περιοχή έχουμε πάρα πολλά κρούσματα κλοπών και κάποιος πρέπει επιτέλους να τους σταματήσει αυτούς τους εγκληματίες, γιατί έχουμε τόσα προβλήματα με τις  καλλιέργειες, που δεν αντέχουμε να καλύψουμε και το κόστος της αγοράς από την αρχή, των μηχανημάτων και των εφοδίων που μας κλέβουν», προσθέτει ο κ Βασίλης Διαμαντόπουλος.

« Είμαι από τη Βέροια  , έχω ξενιτευτεί εδώ στην Ιεράπετρα  με την οικογένεια μου, και ξεκίνησα από το μηδέν τις καλλιέργειες πριν 8 χρόνια, δίνοντας καθημερινά τον αγώνα της επιβίωσης. Μας φτάνει η ταλαιπωρία να  περιμένουμε με άλλους 57 συντοπίτες με τους οποίους είχαμε ενταχθεί στο πρόγραμμα της ενίσχυσης νέων γεωργών το 2009 και δεν έχουμε πάρει ακόμα τη δεύτερη και την τρίτη δόση του πρίμ πρώτης εγκατάστασης που φτάνει τα 6.000 ευρώ. Δεν μπορούμε τώρα  να φορτωθούμε και  άλλα απρόβλεπτα έξοδα ,όπως είναι αυτά της επαναγοράς των αγροτικών μηχανημάτων που τα έχουμε χρυσοπληρώσει και τώρα μας τα κλέψανε. Παρακαλώ λοιπόν όποιον είδε τη νύχτα της Τρίτης προς το ξημέρωμα της Τετάρτης 18 Μαρτίου κάποια ύποπτη κίνηση πάνω από το ξενοδοχείο ‘’Αρίων Παλλάς’’, η είδε κάπου να προσφέρεται για πώληση ένα κίτρινο ψεκαστικό ‘’ROBIN’’ με καινούργια αντλία, να καλέσει την Ασφάλεια Ιεράπετρας , να δώσει ότι στοιχεία έχει για να φτάσουμε στους δράστες. Διαφορετικά θα συνεχίσουν να κάνουν ότι θέλουν εις βάρος των ανυποψίαστων αγροτών της περιοχής μας», καταλήγει φανερά στενοχωρημένος για την απώλεια ενός πανάκριβου εργαλείου της δουλειάς του, ο 45χρονος κ Βασίλης Διμαντόπυλος.

Τις τελευταίες μέρες και μετά τα δημοσιεύματα  μας της περασμένης εβδομάδας, για τις κλοπές αγροτικών προϊόντων, και μηχανημάτων, από θερμοκήπια  στη Γρα Λυγιά, έχουν ξεκινήσει να ανοίγουν  τα στόματα και να περιγράφουν ύποπτες κινήσεις που έχουν επισημάνει.

Ήδη στο στόχαστρο της έρευνας των αστυνομικών Αρχών έχουν μπεί συγκεκριμένες ομάδες, που έχουν εντοπιστεί να κινούνται ύποπτα ,σε αυτές τις περιοχές και είναι θέμα χρόνου να βρεθούν επαρκή στοιχεία που θα τεκμηριώνουν την εμπλοκή τους σε αυτές τις εγκληματικές ενέργειες , προκειμένου να τους αποδοθούν κατηγορίες για  να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Πηγή>http://www.radiovereniki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου