.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Πόσο χρόνο θέλει πάτωµα το µελίσσι τον Μάρτιο

Δούσκα Ελένη|Agronews.gr
Ο Μάρτιος, πρώτος µήνας της άνοιξης, θεωρείται πολύ σηµαντικός για τους µελισσοκόµους, αφού από αυτόν εξαρτάται σε µεγάλο βαθµό η ανάπτυξη και η συγκοµιδή στα τέλη της άνοιξης.

Τώρα αυτό που πρέπει να προσέξουν οι µελισσοκόµοι είναι ο χρόνος που θα δώσουν πάτωµα στο µελίσσι. Αν αργήσουν να δώσουν πάτωµα, τότε το µελίσσι µπορεί να αρχίσει να φτιάχνει βασιλοκελιά σµηνουργίας, προκειµένου να ξαλαφρώσει ο πληθυσµός της κυψέλης.

Αν πάλι δώσουν νωρίς πάτωµα, δηλαδή αν δεν είναι σε θέση να ανέβει άµεσα επάνω το µελίσσι και να αρχίσει τη δραστηριότητα του εκεί, τότε υπάρχει µεγάλος κίνδυνος να κρυώσει ο γόνος. Θεωρητικά, ο σωστός χρόνος είναι όταν το µελίσσι είναι εννιάρι και έχει 7 πλαίσια γόνο. Επιπλέον, σύµφωνα µε τους ειδικούς, αν δώσεις πάτωµα καλό είναι να ανεβάσεις 2 πλαίσια µε σφραγισµένο γόνο στο πάτωµα στη µέση κοντά κοντά το ένα µε το άλλο, ενώ κάτω πρέπει να βάλεις δυο άδεια πλαίσια, χτισµένα η µη στις θέσεις 4 και 7 των πλαισίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου