.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Πώς φυτεύονται τα γυµνόριζα δενδρύλλια των πυρηνόκαρπων

Τζουβάνου Αλεξάνδρα| Agronews.gr
Κατά τη φύτευση νέων δενδρυλλίων πυρηνοκάρπων είτε σε ήδη υπάρχοντες οπωρώνες προς αντικατάσταση παλιών ξερών δέντρων, είτε σε νέους, πρέπει να τηρούνται τα παρακάτω µέτρα, ώστε να µειώνονται οι πιθανότητες προσβολής τους από ασθένειες και να γίνεται ευκολότερη και επιτυχής η εγκατάστασή τους.:
1) Η επιλογή της ποικιλίας και του υποκειµένου θα πρέπει να γίνει µε βάση την ανθεκτικότητά τους σε εχθρούς, ασθένειες, ιδιαιτερότητες του εδάφους, και το µικροκλίµα του δενδροκοµείου. 2) Τα δενδρύλλια που επιλέγονται πρέπει να είναι υγιή, χωρίς ασθένειες.
3) Εγκατάσταση δενδροκοµείου σε εδάφη που τα προηγούµενα χρόνια καλλιεργούνταν µε ετήσιες καλλιέργειες ευαίσθητες στο βερτισίλλιο. (πχ. µελιτζάνα, τοµάτα) πρέπει να αποφεύγεται.
4) Να έχουν ληφθεί µέτρα αποστράγγισης για να αερίζεται επαρκώς το έδαφος.
5) Κατά τη φύτευση, η ζώνη του εµβολίου θα πρέπει να βρίσκεται όσο το δυνατόν ψηλότερα πάνω από το έδαφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου