.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Φρούτα άγνωστα και εξωτικά


Φρούτα άγνωστα και εξωτικά
Φρούτα... εκείνοι οι ευλογημένοι καρποί δέντρων ή φυτών, που καταναλώνουμε χωρίς κάποια επεξεργασία. Γευστικά, δροσερά και απαραίτητα για την υγεία μας.
Τα φρούτα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μιας σωστής διατροφής καθώς περιέχουν πολλές βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία (μέταλλα και ιχνοστοιχεία). Για παράδειγμα, το πορτοκάλι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, απαραίτητη για τον οργανισμό για να μην οδηγηθεί από την έλλειψη της σε σκορβούτο (ασθένεια στην οποία ματώνουν τα ούλα).
Γνωρίζοντας λοιπόν την ανάγκη του οργανισμού μας για βιταμίνες συνηθίζουμε να καταναλώνουμε μήλα, μπανάνες, πορτοκάλια, ροδάκινα, καρπούζια, φράουλες, κεράσια και όλα τα υπόλοιπα «κλασσικά» φρούτα.
Και κάποιοι από εμάς καταναλώνουμε κάποια φρούτα που θεωρούμε εξωτικά όπως τον ανανά ή το μάνγκο. Όμως τέτοια εξωτικά φρούτα που θα δείτε παρακάτω στο άρθρο μας νομίζουμε ότι δύσκολα κάποιος από εσάς έχει γευτεί ποτέ.
Ξεφεύγοντας από τα γνωστά φρούτα που ευδοκιμούν στις μεσογειακές χώρες, η Ασία βρίθει ποικιλιών άγνωστων στο ευρύ κοινό, καθώς τα περισσότερα από αυτά είναι τοπικές ποικιλίες.
Αρωματικά, γευστικά, παράξενα στην όψη και στο σχήμα, τα εξωτικά φρούτα της Ανατολής πάντα εντυπωσιάζουν.
Bread fruit


Ο καρπός είναι ιδιαίτερα αμυλούχος και καταναλώνεται ψητός, τηγανητός ή βραστός. Το όνομά του προέρχεται από τη γεύση του, η οποία περιγράφεται σαν πατάτα ή φρεσκοψημένο ψωμί.
Buddha’s Hand (sacrodactylis
Αν παρατηρήσει κανείς τα αγαλματάκια του Βούδα, θα δει πως τα δάκτυλα των χεριών του σχηματίζουν κάποιες μη αναμενόμενες κινήσεις. Αυτό θα σκέφτηκαν και εκείνοι που βρέθηκαν μπροστά στο ασιατικό αυτό κίτρο με τα λυγισμένα «δάκτυλα» και το ονόμασαν το «χέρι του Βούδα». Οι Κινέζοι και οι Ιάπωνες το χρησιμοποιούν ως αρωματιστικό χώρου, οι δυτικοί ραντίζουν με τα υγρά του τις σαλάτες και τα ψάρια τους.


Dragon Fruit (pitaya hylocereus)
Το φρούτο του δράκου είναι ένα γευστικό και αρωματικό φρούτο, το οποίο μπορεί κανείς να βρει στην Ασία και στη Νότια και Βόρεια Αμερική. Υπάρχουν δύο ποικιλίες του είδους: τα αμερικάνικα συνήθως είναι ξινά, ενώ τα ασιατικά πιο γλυκά.




Jackfruit
Επίσης γνωστό ως «nangka» στη μαλαισιανή γλώσσα, το εξαιρετικά βαρύ φρούτο μπορεί να ζυγίζει μέχρι 80 κιλά. Η σάρκα του είναι κίτρινο-πορτοκαλί και συνήθως τηγανίζεται, ενώ η γεύση του θυμίζει μπανάνα.
Kaffir lime
Έχει τραχιά και ακανόνιστη επιφάνεια και συνήθως γίνεται τουρσί. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται για την παρασκευή παραδοσιακής σούπας στην Ταϊλάνδη.
Noni
Γνωστό και ως mengkudu, ο καρπός του χρησιμοποιείται παραδοσιακά από τους Πολυνήσιους για τη θεραπεία ασθενειών του ήπατος.
Pulasan
Λευκά φρούτα, πολύ γλυκά που χρησιμοποιούνται για παρασκευή χυμών και επιδορπίων.
Rambutan Nephelium lappaceum
Μια «τριχωτή φράουλα» που στο εσωτερικό της κρύβει κάτι που μοιάζει με αβγό φιδιού. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσα να περιγράψω αυτό το περίεργο φρούτο της νοτιοανατολικής Ασίας, που συναντάται και στην Κόστα Ρίκα και έχει το όνομα «rambutan». Εσείς θα το δοκιμάζατε;







Snake fruit
Επίσης γνωστό ως salak, αυτό το φρούτο έχει μια γλυκιά και πικάντικη γεύση όπως ο ανανάς. Οφείλει το όνομά του στο φολιδωτό δέρμα του.
Star fruit (Averrhoa carambola)
Ίσως θα νομίσατε ότι πρόκειται για κάποιο συνηθισμένο φρούτο κομμένο σε αυτό το σχήμα, και όμως δεν συμβαίνει έτσι. Το φρούτο-αστέρι είναι ένα πανέμορφο, πεντανόστιμο και πλούσιο σε βιταμίνη C φρούτο, το οποίο μπορεί κανείς να συναντήσει στις Φιλιππίνες, τη Χαβάη, τη Φλόριντα, τη νότια Αμερική και νοτιοανατολική Ασία.



Sugar apple (Annona squamosa)
Επίσης γνωστό και ως  atis, αυτό το φρούτο προέρχεται από το δέντρο Annona squamosa. Στη γεύση θυμίζει μήλο, αλλά πολύ πιο γλυκό.Το ζαχαρόμηλο, όπως θα το ονομάζαμε στα ελληνικά, είναι ένα εξωτικό φρούτο που μπορεί να το συναντήσει κανείς στα τροπικά μέρη της Αμερικής, το Πακιστάν, την Ινδία και τις Φιλιππίνες. Το εξωτερικό του θυμίζει κουκουνάρι, ενώ το κρεμώδες εσωτερικό του είναι γεμάτο κουκούτσια.
Wood apple

Κατάγονται από την Ινδία και τη Σρι Λάνκα και ο καρπός έχει ένα ξυλώδες κέλυφος, ενώ η σάρκα θυμίζει ξινόμηλο.
Water apple
Επίσης γνωστό και ως Jambu στη Μαλαισία, αυτό το φρούτο είναι μικρό, στρογγυλό και ροζ-κόκκινο, ενώ το σχήμα του θυμίζει κουδούνι και είναι πολύ τραγανό και ζουμερό.
Yangmei
Τα άγνωστα φρούτα της Ανατολής! Κατάγονται από την Κίνα και μπορούν να καταναλωθούν νωπά, αποξηραμένα ή σε μορφή χυμού και ποτού.

Πηγή>http://www.fytokomia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου