.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Περονόσπορος της τομάτας

Φωτογραφία του Kostas Koras.
Φωτο: Kostas Koras

 Η phytofthora infestans ( περονόσπορος της τομάτας) ειναι επιθετικός μυκητας που δεν συγχωρει λάθη. Οταν εντοπιζεται πρέπει εκτός απο ψεκασμούς να λαμβάνται καλλιεργητικά μέτρα απο νωρις ,αν προχωρησει επιδημικα δεν αντιμετωπιζεται την εποχή αυτή σε συννεφιασμένο και βροχερό περιβάλλον. Πρεπει τα ποτισματα να μην γινονται απογευματινες ωρες παρα μονο πρωινες σε μετρημένες ωρες αρδευσης ωστε να πεφτει η υγρασια μεχρι το επόμενο !!! Πρέπει να αναγνωρίζεται νωρίς απο τις ελαιωδεις κηλιδες στα φύλλα ωστε να τον αντιμετωπιζουμε αποτελεσματικά κυρίως με μειωση της ατμοσφαιρικής υγρασιας ..αλλα και ψεκάσμούς...!! Τελος, ακόμη και τομάτες να μαζέψουμε απο καλλιέργεια με προσβολή μεσα στα κλουβάκια θα φανει η προσβολή στο καρπό όπου απο ενα καρπό θα χτυπηθουν πολλοί στον περίγυρω μονο ''απολυμασμένοι'' καρποί μπορούν να συντηρηθούν κάποιο διάστημα και φυσικά όχι σε χαμηλές θερμοκρασιες αλλά το αντίθετο !!

Labros Makrostergios

Φωτογραφία του Kostas Koras.

Σε περίπτωση εμφάνισης της προσβολής, εκτός απο τα απανωτά ψεκάσματα αλλά και ριζοποτίσματα με μυκητοκτόνα,θα πρέπει να αφήνουμε τα παράθυρα μισάνοιχτα τη νύχτα ωστε να μην μεταδίδεται η ασθένεια απο την υγρασία.

Φωτογραφία του Kostas Koras.
Η άμεση απομάκρυνση των φυτών που έχουν προσβληθεί,είναι απαραίτητη.Δεν πρέπει να καθυστερούμε τις φυτοπροστατευτικές εφαρμογές διότι η μετάδοση είναι ταχύτατη και καταστρεπτική!!
Μενέλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου