.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Αυξάνεται στις 25.000 ευρώ το όριο για την απαλλαγή από τον ΦΠΑ


Αυξάνεται στις 25.000 ευρώ το όριο για την απαλλαγή από τον ΦΠΑ
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προχωρά σε παρεμβάσεις στο πεδίο του ΦΠΑ, που θα απαλλάξουν χιλιάδες μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες από την γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία.
Το σχέδιο της συμφωνίας με τους θεσμούς για την τρίτη αξιολόγηση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αύξηση του ορίου ακαθάριστων εσόδων για την προαιρετική εξαίρεση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τον ΦΠΑ. Το όριο των ακαθάριστων εσόδων (τζίρος) για την απαλλαγή από τον ΦΠΑ είναι σήμερα 10.000 ευρώ και οι θεσμοί επιθυμούν να αυξηθεί στα 25.000 ευρώ, προκειμένου να κάνουν χρήση της σχετικής δυνατότητας εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι.
Η προαιρετική απαλλαγή από τον ΦΠΑ ουσιαστικά τους απαλλάσσει από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες είσπραξης και απόδοσης του ΦΠΑ, όπως είναι η υποβολή τριμηνιαίων δηλώσεων, η τήρηση βιβλίων με ΦΠΑ και η υποβολή ετήσιων συγκεντρωτικών δηλώσεων του φόρου. Οι φορολογούμενοι που επιλέγουν να απαλλαγούν, καταβάλλουν ΦΠΑ για τις επαγγελματικές τους προμήθειες και τον εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδά τους.
Να σημειωθεί ότι η απαλλαγή από τον φόρο χιλιάδων επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών με χαμηλό τζίρο ελαφρύνει και τη φορολογική διοίκηση από το βάρος της παρακολούθησης και του ελέγχου για τη συμμόρφωσή τους με τις γραφειοκρατικές αλλά και ουσιαστικές υποχρεώσεις που συνεπάγεται η υπαγωγή σε καθεστώς ΦΠΑ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με τις αλλαγές στο ΦΠΑ αναμένεται να ωφεληθούν περίπου το 28% των επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου