.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Ιεράπετρα,ώρα μηδέν.Τεράστιες οι καταστροφές!!

Φωτο αρχείου.

Αποτέλεσμα εικόνας για θερμοκήπια καταστροφές φωτο

Τεράστιες είναι οι καταστροφές που έχουν προκαλέσει οι θυελώδεις άνεμοι που πνέουν εδώ και τρείς μέρες στην περιοχή.Η έντασή τους άγγιξε τα 13(!) μποφώρ και τα θερμοκήπια που έχουν καταστραφεί είναι πάρα πολλά!
Οχι μόνο οι ξύλινες κατασκευές αλλά και οι μεταλλικές δεν άντεξαν στην δύναμη του ανέμου και σιδερένιοι στύλοι κόβονται σαν αγγούρι.
Ολα τα κατεστραμμένα θερμοκήπια βρίκονται σε στάδιο συγκομιδής κάτι που σημαίνει ότι η οικονομική καταστροφή των αγροτών είναι ολοκληρωτική!!
Αποτέλεσμα εικόνας για θερμοκήπια καταστροφές φωτο

Ακόμα και για τις ζημιές στα πλαστικά κάλυψης στις οροφές,οι αγρότες δένουν πέτρες γύρω απο την μέση τους όπως οι βατραχάνθρωποι με τα βαρύδια,για να μπορέσουν να κρατηθούν κάπως απο τον αέρα και να μην π΄έσουν στο κενό απο 4-5 μέτρα ύψος!!
Φυσικά και δεν τίθεται θέμα αποζημίωσης απο κανένα φορέα,αφού το κράτος αδυνατεί έστω και να καταγράψει τις ζημιές σε μιά περιοχή που έπρεπε ήδη να έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης...


Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι οι αγρότες που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα απο την θεομηνία,σε λίγο καιρό θα κληθούν απο τον ΕΝΦΙΑ και την εφορία να καλύψουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις κάτι που θα είναι αδύνατον επειδή δεν θα υπάρχει ούτε θερμοκήπιο,ούτε και παραγωγή...
Ετσι,οι γραβατόκωλοι τεχνοκράτες των Αθηνών,στρογγυλοκαθισμένοι στις περιστρεφόμενες πολυθρόνες τους,θα εκδίδουν ασταμάτητα διαταγές πληρωμής,δέσμευσης λογαριασμών και ηλεκτρονικών πλειστηριασμών...
Αλήθεια κύριοι:
Για ποιά νοσοκομεία και ποιές συντάξεις μας ζητάτε να πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές?
Κάνουμε την προσευχή μας στο Θεό να μην αρρωστήσουμε διότι δεν θα έχουμε καμία ελπίδα...
Για ποιό κράτος μας ζητάτε να πληρώνουμε φόρους?
Μήπως αυτό που προδίδετε παραχωρώντας στους βάρβαρους ακόμα και την ονομαστική του ταυτότητα?                   
 ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!!!!!

Μενέλαος

Πιέσεις για άμεση κήρυξη της Ιεράπετρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Προσπάθεια για έκτακτες ενισχύσεις όπως στη Μάνδρα



Αρκετές μέρες θα χρειαστούν για να γίνει φανερό και αντιληπτό το μέγεθος της καταστροφής από πρωτοφανείς ανέμους που πλήττουν περιοχές από τη Βιάννο μέχρι και το Γούδουρα έχοντας ισοπεδώσει περιουσίες σε αγρότες και επιχειρήσεις.
Όχι μόνο η ένταση των ανέμων, αλλά και η έκταση των ζημιών που έχουν προκληθεί είναι πρωτοφανείς για την περιοχή της Ιεράπετρας. O αριθμός των πληγέντων το μέγεθος και το είδος των εκτάσεων που έχουν χτυπηθεί από τα μποφόρ Η θερμοκηπιακή Ιεράπετρα έχει ένα πολύ βαρύ φορτίο να σηκώσει από σήμερα κιόλας, την ώρα που οι άνεμοι συνεχίζουν και αγρότες με δυσκολία προσπαθούν να τις περιορίσουν, επιχειρήσεις κάθε είδους έχουν υποστεί μικρές η μεγαλύτερες ζημιές και βέβαια το ίδιο έχει συμβεί σε κατοικίες.

Από την πλευρά του Δήμου Ιεράπετρας έχει σταλεί αίτημα προς την Περιφέρεια Κρήτης και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, ώστε να κηρυχθεί όλος ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και μαζί με το αίτημα δίνεται και μια πρώτη εικόνα της καταστροφής. Ανάλογο αίτημα έχει γίνει και από το Δήμο της Σητείας.
Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ανέφερε πως καταστροφές έχουν γίνει σε κτίρια, κοινόχρηστος χώρους, θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις, αρδευτικά, και υδρευτικά δίκτυα, αγροτικά δίκτυα.

Ο ΕΛΓΑ είναι επίσης ενήμερος και ο κ. Καλαντζάκης τονίζει πως έχει δοθεί εντολή στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ από σήμερα κιόλας να ξεκινήσουν τις καταγραφές, σε κάθε είδους καλλιέργεια και ανεξάρτητα με το αν οι αγρότες είναι ασφαλισμένοι ή όχι, αφού θα γίνει προσπάθεια να αποζημιωθούν όλοι.
Νωρίτερα έγινε σύσκεψη με την παρουσία του κυβερνητικού βουλευτή κ. Θραψανιώτη ο οποίος είδε από κοντά την εικόνα της καταστροφής τόσο στην Ιεράπετρα όσο και στα νότια της Σητείας, έχοντας πλήρη εικόνα της κατάστασης.

Ο κ. Θραψανιώτης μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι από την περιοχή του Κουτσουρά, ανέφερε πως η καταγραφή των ζημιών θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα, το ίδιο και η άμεση κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Τόνισε παράλληλα πως στόχος αυτή τη φορά είναι να ακολουθηθεί το παράδειγμα της Μάνδρας Αττικής και να δοθούν άμεσες ενισχύσεις στους πληγέντες
Ο Βουλευτής ανέφερε πως σε συνεννόηση και με βουλευτές του Ηρακλείου θα γίνει άμεσα ερώτηση στη Βουλή, ώστε να δοθούν απαντήσεις για το πως και πότε θα αποζημιωθούν οι πληγέντες.
Παράλληλα ο κ. Θραψανιώτης ανέφερε πως έχουν γίνει ήδη επαφές με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και με το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να ενημερωθούν και να είναι έτοιμοι να δεχτούν τα αιτήματα της περιοχής.
Κρίσιμη είναι η άμεση θετική απάντηση από την Περιφέρεια Κρήτης στο να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και για αυτό από το πρωί ο κ. Αρναουτάκης δέχεται μεγάλες πιέσεις να δράσει γρήγορα.
Άλλο ένα κομμάτι στο οποίο γίνεται προσπάθεια είναι να πιστοποιηθεί ή ένταση των ανέμων αφού τα στοιχεία που υπάρχουν από τοπικούς σταθμούς δείχνουν τις πρωτοφανείς εντάσεις, όμως αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να πιστοποιηθούν μόνο από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ή οποία έχει τα δικά της δίκτυα και μέσα για να πιστοποιήσει τις εντάσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου