.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ....Πρόσφατες τιμές δημοπράτησης κηπευτικών (13-12-20) Ενδεικτικές Τιμές Κατώτερη DAFNIS ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,47 ΕΧΤΑSIS ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,41 0,48 ΤΟRRY ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,45 ΤΟΜΑΤΑ GRUMIRA ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,40 ΚΝΩΣΣΟΥ Α ΠΙΣΤ 0,40 0,50 ΦΛΑΣΚΑ ΚΟΥΠ Α ΟΔΠ 1,43 1,44 EXTASIS A ΠΙΣΤ 0,70 0,84 ΤΟΡΡΥ A ΠΙΣΤ 0,77 ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ Α LOBELLO ΠΙΣΤ 2,54 2,64 ΝΤΟΛΜΑΣ Α ΚΟΥΠ Ο.Δ.Π. 0,40 0,46 ΑΓΓ ΕΣΩΤ. Ο.Δ. ΠΙΣΤ 0,30 0,34 ΤΟΜΑΤΑ GRUMIRA Α ΠΙΣΤ 0,81 ΕΧΤΑSIS A ΠΙΣΤ 0,84 ΦΛΑΣΚΑ Α Ο.Δ. ΠΙΣΤ 1,00 ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018

Αυτά είναι τα 5 μυστικά για να διαλέγετε πάντα το καλό καρπούζι

Αυτά είναι τα 5 μυστικά για να διαλέγετε πάντα το καλό καρπούζι [pics] | Newsit.gr

Ο καιρός θυμίζει καλοκαίρι. Και, ως γνωστόν, καλοκαίρι = καρπούζι. Δεν υπάρχει κανένα άλλο φρούτο που να έχει κερδίσει επάξια την αναγνώριση ως το “σήμα κατατεθέν” μιας εποχής.
Αλλά δεν καταφέρνουμε πάντα να διαλέξουμε το φρέσκο, γλυκό και ζουμερό καρπούζι, μέσα από τον σωρό στα σημεία πώλησης.
Πολλές φορές μας “τυχαίνει” κάποιο που περισσότερο θυμίζει... κολοκύθα στη γεύση. Δείτε μερικά απλά μυστικά για να διαλέγετε πάντα το πιο καλό καρπούζι, αρκεί να είστε λίγο παρατηρητικοί.

Παρατηρήστε το κίτρινο τμήμα

καρπούζι
Είναι το κομμάτι του καρπουζιού, με το οποίο το φρούτο ακουμπούσε στο χωράφι, μέχρι να έρθει η στιγμή που κόπηκε. Στα “γινομένα” καρπούζια αυτό το σημείο έχει χρώμα “κρεμώδες κίτρινο” ή ακόμα και “πορτοκαλοκίτρινες” κηλίδες. Αντίθετα, τα πιο “άγουρα” καρπούζια έχουν πιο άσπρο χρωματισμό σε αυτό το σημείο.

Ψάξτε για καφέ σημάδια σαν αυτά

καρπούζι
Αυτά τα σημάδια επάνω στα καρπούζια, αποκαλύπτουν ότι οι μέλισσες ακούμπησαν επάνω στα σημεία επικονίασης του άνθους πολλές φορές. Όσο περισσότερο το κάνουν αυτό οι μέλισσες, τόσο πιο γλυκό είναι το καρπούζι.

Ξεχωρίστε τα “αρσενικά” από τα “θηλυκά” καρπούζια

καρπούζι
Λίγοι το γνωρίζουν αυτό, αλλά οι παραγωγοί διαφοροποιούν τα καρπούζια ανάλογα με το “φύλο” τους. Για παράδειγμα, τα “αγόρια” είναι μεγαλύτερα, έχουν πιο επιμηκυμένο σχήμα και είναι πιο ζουμερά. Τα “κορίτσια” έχουν πιο στρογγυλεμένο σχήμα και είναι πιο γλυκά στην γεύση.

Το μέγεθος μετράει (και) στα καρπούζια

καρπούζι
Προτιμήστε ένα που να μην είναι ούτε μεγάλο, ούτε μικρό. Επιλέξτε από εκείνα που είναι μεσαίου μεγέθους. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να το νιώθετε πιο βαρύ από ό,τι φαίνεται για το μέγεθός του.

Παρατηρήστε το κοτσάνι

καρπούζι
Αν το κοτσάνι έχει ξεραθεί, αυτό σημαίνει ότι το καρπούζι είναι γινομένο. Αν το κοτσάνι είναι πρασινωπό, αυτό σημαίνει ότι μάλλον το καρπούζι κόπηκε πρόωρα από το χωράφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου