.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΙΑΣ



Καθώς η Μητέρα Φύση παίρνει τον κεντρικό ρόλο στη δεκαετία του 2000, οι αγρότες στη νοτιοδυτική Αμερική (και στην Ελλάδα βεβαίως) έχουν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν μια καλλιέργεια που προστατεύει και εξυμνεί τα θαύματα του πολύτιμου περιβάλλοντος μας.
Δυστυχώς οι εκλεπτυσμένοι αγρότες βλέπουν την καλλιέργεια της φραγκοσυκιάς πιο πολύ σαν πρόβλημα παρά σαν λύση. Ωστόσο, μια ματιά πίσω στους αρχαίους τρόπους των πρώτων Αμερικανών συλλεκτών και μια ματιά στα νότια του Ρίο Γκράντε στους προοδευτικούς Μεξικανούς αγρότες, ώθησε ορισμένους αγρότες του Τέξας να επανεξετάσουν το φυτό της φραγκοσυκιάς
Κάτω από τα αγκάθια του φραγκόσυκου βρίσκεται ένα φυτό που ευδοκιμεί σε συνθήκες ξηρασίας που δεν ευδοκιμούν και μαραίνονται άλλες πιο παραδοσιακές καλλιέργειες.
Τα τρυφερά, χυμώδη φύλλα είναι ένα νόστιμο, θρεπτικό φαγητό για το τραπέζι μας, καθώς και χυμώδεις ζωοτροφές για τα βοοειδή και τα άγρια ​​ζώα που υποφέρουν στην ζέστη του καλοκαιριού .
Η φραγκοσυκιά ( Opuntia ) είναι ένα ενδημικό φυτό που ξέρει τους τρόπους της γης μας. Μπορεί να στολίσει όμορφα τα λιβάδια μας και να ανακτήσει αποτελεσματικά τον κατεστραμμένο τόπο μας, χωρίς να έχει μεγάλες απαιτήσεις από τα πολύτιμα αποθέματα νερού .
Αυτός ο κάκτος προσφέρει επίσης φυσικές χρωστικές ουσίες και βάσεις, για εκείνους στον τομέα των καλλυντικών και ειδών ένδυσης που αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για αντικατάσταση των τεχνητών ουσιών.
Η επιλογή της καλλλιέργειας της φραγκοσυκιάς είναι μια επιλογή για εργασία σε αρμονία με την φύση και μια επιλογή για ανταπόκριση στις απαιτήσεις της δεκαετίας του 2000 για τρόφιμα και προϊόντα που βελτιώνουν την υγεία χωρίς σπατάλη πόρων. 
Όσοι μοιράζονται αυτό το όραμα θα ανακαλύψουν ότι ακριβώς όπως τα αγκάθια φρουρούν την ομορφιά του τριαντάφυλλου, έτσι και τα απειλητικά αγκάθια της φραγκοσυκιάς χρησιμεύουν μόνο για την προστασία του μυστικό της πλούτου!
Πολλοί κτηνοτρόφοι στο Τέξας προωθούν την φραγκοσυκιά ως στρατηγική ζωοτροφή σε άνυδρες και ημι-άνυδρες περιοχές.
Η ιδέα της χρησιμοποίησης φραγκοσυκιάς για τη διατροφή των ζώων δεν είναι πρόσφατη. Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, υπήρχε εκτενές εμπόριο κάκτων σε κτηνοτροφικές περιοχές του Τέξας ΗΠΑ, ενώ τόσο άγριες όσο ​​και καλλιεργημένες φραγκοσυκιές χρησιμοποιούνται σήμερα στην Τυνησία, το Μεξικό και τη Νότιο Αφρική ως μια κτηνοτροφή έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια της ξηρασίας.
Αλλά μια μελέτη του 1995 διαπίστωσε ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα σχετικά με την φραγκοσυκιά. Από τότε τα πανεπιστήμια (συμπεριλαμβανομένων των Texas A & M Kingsville) βοήθησαν να καθιερωθεί ένα διεθνές δίκτυο τεχνικής συνεργασίας για την φραγκοσυκιά, να ξεκινήσει μια τράπεζα πληροφοριών για κηπευτικές ποικιλίες, και χορήγησαν μια σειρά από διεθνή συνέδρια και σεμινάρια πάνω στο φυτό. Αρκετοί καθηγητές από το Μεξικό και το Ισραήλ έχουν κάνει εντατικές μελέτες και έχουν υποβάλει τα πορίσματά τους.

Πως να καλιεργήσεις φραγκοσυκιές από τα φύλλα της

1. Ετοιμάστε μια υπερυψωμένη, καλά στραγγιζόμενη εύφορη περιοχή για φύτευση. (Δεν είναι απαραίτητο στα εδάφη μας)
2. Κόψτε τα φύλλα (τακάκια) από ενήλικα φυτά.
3. Αφήστε τα τουλάχιστον 4 ημέρες για να επουλωθούν πριν από τη φύτευση.
4. Ένα μόνο ολόκληρο φύλλο μπορεί να παράγει μέχρι και 50 φύλλα σε μία καλλιεργητική περίοδο.
5. Φυτέψετε το κάτω ένα τρίτο του φύλλου με τις επίπεδες πλευρές να αντιμετωπίζουν την Ανατολή και τη Δύση (ένας δικός μας λέει το αντίθετο). Πιέστε σταθερά το έδαφος γύρω από το φυτό για ταχύτερη ριζοβολία.
6. Μπορείτε να ποτίσετε, αλλά δεν είναι απαραίτητο.
7. Λιπάνετε όταν τα φυτά αρχίσουν να μεγαλώνουν. Μια εφαρμογή ενός τύπου, όπως 5-10-5 είναι επαρκής. (Δεν είναι απαραίτητο σε μας. Η ίδια η φραγκοσυκιά είναι πολύ καλό λίπασμα)
8. Ερευνήστε τις βοτανικές συνθήκες διαβίωσης στις οποίες μεγάλωσε ο κάκτος . Η αναπαραγωγή των συνθηκών αυτών καθώς και ο έλεγχος της θερμοκρασίας μαζί με τη στάγδην άρδευση μπορούν να παράγουν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Καλλιεργητικές φροντίδες

  1. Απομακρύνετε από το χώρο τα ζιζάνια και τα χόρτα. 
  2. Αφήστε τα φυτά να μεγαλώνουν προς τα πάνω κόβοντας τα πλευρικά φύλλα.

Σημειώσεις

Οι οδηγίες είναι για καλλιέργεια με σκοπό την παραγωγή βρώσιμων φύλλων για λαχανικά και ζωοτροφές. Τα ίδια ισχύουν και για την καλλιέργεια της φραγκοσυκιάς για παραγωγή φραγκόσυκων εκτός από την υπερυψωμένη περιοχή που δεν χρειάζεται στα δικά μας εδάφη.

Πηγή:http://www.reissis.gr
Στο βίντεο από το Μεξικό που ακολουθεί φαίνονται στην πράξη αυτές οι οδηγίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου