.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Λιγότερη γραφειοκρατία για αποτελεσματική εφαρμογή των προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης


Έκκληση για ελαχιστοποίηση της γραφειοκρατίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική εφαρμογή του 2ου πυλώνα της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και η καλή απορρόφηση των αναπτυξιακών μέτρων που περιλαμβάνει, απεύθυναν οι κεντρικές αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις Copa και Cogeca χαιρετίζοντας την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της 11ης Δεκεμβρίου, για την έγκριση όλων των 118 προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020.

Συγκεκριμένα, επί του θέματος ο ο Γενικός Γραμματέας των δύο οργανώσεων, κ. Pekka Pesonen, δήλωσε: «Χαιρετίζω το γεγονός ότι το τελευταίο από τα 118 προγράμματα - το ελληνικό πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης – εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τα μέτρα αγροτικής ανάπτυξης διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο για τη διασφάλιση μιας βιώσιμης, ανταγωνιστικής και έξυπνης γεωργίας και δασοκομίας. Η εφαρμογή των μέτρων αυτών θα βοηθήσει την ΕΕ να παράγει ανάπτυξη και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στις αγροτικές περιοχές, μέσω επενδύσεων σε δεξιότητες και γνώσεις, έξυπνες και καινοτόμες τεχνολογίες, υλικοτεχνική υποστήριξη και υποδομή».

«Για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική εφαρμογή των προγραμμάτων και για να υπάρξει καλή απορρόφηση των μέτρων, οι Copa Cogeca πιστεύουν ότι είναι πολύ σημαντικό να εξασφαλιστεί απλούστευση και μείωση της γραφειοκρατίας. Οι γεωργοί χρειάζονται εγκαίρως σαφείς κατευθυντήριες γραμμές. Η αναλογικότητα πρέπει επίσης να γίνεται σεβαστή όταν πρόκειται για βαρύ σύστημα κυρώσεων. Επιπλέον, πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητες συμβουλευτικές υπηρεσίες προσανατολισμένες στα προγράμματα για να βοηθήσουν τους γεωργούς και τους δασοκαλλιεργητές να εφαρμόσουν αποτελεσματικά τα μέτρα και να κατανοήσουν καλύτερα τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν», πρόσθεσε.

«Η καινοτομία είναι απαραίτητη για έναν βιωσιμότερο και έξυπνο γεωργικό τομέα και  ελπίζουμε ότι οι αντίστοιχες ευκαιρίες θα παρέχονται από τα νέα προγράμματα για τον τομέα μέσω επιχειρησιακών ομάδων και πιλοτικών έργων, παράλληλα με τη διαθεσιμότητα των χρηματοδοτικών μέσων σε αγρότες, δασοκαλλιεργητές και συνεταιρισμούς, ώστε να τονωθούν οι επενδύσεις στις αγροτικές περιοχές και να ενισχυθεί η συμβολής τους στη βιοοικονομία και την κυκλική οικονομία. Οι αγρότες, οι κάτοχοι δασών και οι συνεταιρισμών τους πρέπει να έχουν μέτρα προσαρμοσμένα στις ανάγκες τους, να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες προκλήσεις, όπως η επισιτιστική ασφάλεια και η άμβλυνση της κλιματικής αλλαγής. Να παράγουν περισσότερα με λιγότερα μέσα», είπε

«Επιπλέον, μας ανησυχεί ότι τα μέτρα που προορίζονται βοηθήσουν τους αγρότες να διαχειριστούν κινδύνους και να συγκροτούν ομάδες παραγωγών δεν συμπεριλαμβάνονται σε αρκετά προγράμματα, ενώ θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να αντιδράσουν καλύτερα στην αυξημένη μεταβλητότητα της αγοράς. Ελπίζουμε ότι η κατάσταση αυτά θα αλλάξει στο μέλλον. Οι Copa Cogeca δηλώνουν πως δεσμεύονται στην διασφάλιση ενός βιώσιμου και ανταγωνιστικού γεωργικού και δασοκομικού τομέα, που θα συμβάλλουν στην οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική βιωσιμότητα των αγροτικών περιοχών », κατέληξε.



πηγη:paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου