.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Απαραίτητο το κλάδεµα των δέντρων µετά την ελαιοσυλλογή

Πηγή:Agronews gr
Μετά το τέλος της ελαιοσυλλογής πρέπει να εφαρµόζεται κατάλληλο κλάδεµα στα δέντρα, προκειµένου να επιτευχθεί η ιδανική ισορροπία ανάµεσα στη βλάστηση και την καρποφορία της επόµενης χρονιάς.
Συγκεκριµένα, ο γεωπόνος της Ένωσης Αγρινίου αναφέρει τα εξής:
-Εφαρµόζονται ήπιες διορθωτικές παρεµβάσεις ώστε να διατηρηθεί το χαµηλό ύψος των δέντρων, πράγµα που βοηθάει στο ράβδισµα.
-Αποµακρύνεται η όρθια βλάστηση, ενώ επιδιώκεται ανάπτυξη πλευρικής-πλάγιας
-Αφαιρούνται ξερά και άρρωστα κλαδιά, γίνονται ανοίγµατα στη κόµη του δέντρου δηµιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες (ευάερες και ευήλιες) στο εσωτερικό της, µε σκοπό τη µείωση της υγρασίας και την αύξηση της φωτοσυνθετικής απόδοσης.

Το κλάδεµα πρέπει να γίνεται στα τέλη του χειµώνα, εκτός αν υπάρχει ιστορικό παγετού οπότε κλαδεύονται λίγο αργότερα προς αποφυγήν κινδύνου ζηµιάς στη νέα βλάστηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου