.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Οδηγίες στους Κρητικούς για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έρχονται


Οδηγίες σε Κρητικούς και επισκέπτες του νησιού δίνει η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρεια Κρήτης, ενόψει της κακοκαιρίας που έρχεται από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Διαβάστε την ανακοίνωση:
«Στη Κρήτη αναμένεται επιδείνωση καιρικών φαινομένων από μεθαύριο Πέμπτη 31/12/2015 ως και Παρασκευή 1/1/2016, με κύρια χαρακτηριστικά την αισθητή πτώση θερμοκρασίας, τους κατά τόπους θυελλώδεις ανέμους, και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά, ίσως και στα ημιορεινά του νησιού.
Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι προσεκτικοί και ιδιαίτερα:
Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
Να αποφύγουν την οδήγηση σε δύσβατες ορεινές περιοχές σε περίπτωση χιονόπτωσης.
Σε περιοχές, όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή κατά τις μετακινήσεις. Όταν είναι απαραίτητο να μετακινηθούν με αυτοκίνητο, να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες.
Να ταξιδέψουν κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να προτιμήσουν τους κεντρικούς δρόμους και να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που θα κάνουν.
Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους, σε περιπτώσεις έντονων βροχοπτώσεων.»
Πηγή>radiolasithi.gr
Για όσους καλλιεργούν στα θερμοκήπια,συνιστούμε:
Παρά το κρύο που έρχεται,συνεχίζουμε να ποτίζουμε με λιγότερο νερό και χρησιμοποιώντας χουμικά και άλλα υγρά λιπάσματα που διατηρούν τη ρίζα ζεστή.Ετσι αποφεύγουμε την ξυλίαση.
Αποφεύγουμε τα κρυσταλικά λιπάσματα και ιδιαίτερα τα αζωτούχα διότι παγώνει το ριζικό σύστημα.
Στο κρύο,κλείνουμε τις οροφές,και αφήνουμε τους περιφερειακούς αερισμούς ανοιχτούς κατά 10 περίπου εκατοστά ώστε να υπάρχει σχετική κυκλοφορία του αέρα,ακόμα και την νύχτα.
Καλό είναι να γίνουν προληπτικοί ψεκασμοί για βοτρύτη πρίν την κακοκαιρία,καθώς και ριζοποτίματα με μυκητοκτόνα για πρόληψη απο τον περονόσπορο.
Κατά τον παγετό,δεν εφαρμόζουμε διαφυλλικές λιπάνσεις,δεν κόβουμε φύλλα και γενικά δεν ψεκάζουμε.
Πρίν απο τον παγετό μπορούμε επίσης να εφαρμόσουμε ειδικά σκευάσματα που δημιουργούν φίλμ προστασίας στην επιδερμίδα του φυτού.
Εμείς προτείνουμε μιά καλή διαφυλλική λίπανση με ασβεστούχα και χουμικά πρίν απο την πτώση της θερμοκρασίας.
Φροντίστε να είναι τελείως στεγνά τα φυτά μόλις ξεσπάσει η κακοκαιρία.
Κατα τις βραδυνές ώρες,και σε περιοχές που θα υπάρξει χιόνι και παγετός,ανασηκώνουμε τους υολοκαθαρηστήρες απο το μπαμπρίζ για να μπορέσουμε να ξεπαγώσουμε εύκολα τα τζάμια και να κινηθούμε την επόμενη μέρα.
Κόψτε άφθονα ξύλα και αποθηκέψτε τα σε στεγνό μέρος και με γρήγορη και εύκολη πρόσβαση.
Για όσους σκέφτονται χειμερινή απόδραση με το 4Χ4 καλό είναι να ρίξουν στην καρότσα μια δεκαρά φάρδους των ελιώ κι αχρείαστοι νά ναι.Το κινητό μαζί σας και πάντα φορτισμένο.
Προμηθευτείτε λουκάνικα,μεζέδες,κρασί,ρακή,και καλή πρωτοχρονιά να περάσετε.
Μ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου