.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Με χειµερινό πολτό γλιτώνουν τον τετράνυχο οι ροδακινιές


ΠΗΓΉ> Agronews.gr
Τη βάση 100 βλαστών µε ξύλο ενός και δύο ετών για την ύπαρξη ασπιδίων κοκκοειδών (παρουσία τους στο 20 µε 24% των βλαστών και αγών τετράνυχων (χειµερινά αυγά) καλούνται να ελέγξουν οι καλλιεργητές πυρηνόκαρπων, προκειµένου να προλάβουν πιθανή εκδήλωση των εντόµων στους οπωρώνες.
Σύµφωνα µε τους γεωπόνους του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Ναυπλίου, για να είναι αποτελεσµατική η επέµβαση, ο παραγωγός πρέπει να λούζει καλά ολόκληρο το δέντρο ροδακινιάς, νεκταρινιάς και δαµασκηνιάς, αλλά και τον κορµό.

Σηµειώνεται ότι ο ψεκασµός αυτός βοηθά στην καταπολέµηση και άλλων εντόµων, όπως ανάρσια, φυλλοδέτης κλπ.

Αναφορικά µε τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα συνιστάται χειµερινός πολτός κατά το λήθαργο και θερινός πολτός, η εφαρµογή των οποίων πρέπει να γίνεται όταν η θερµοκρασία είναι πάνω από 4oC και δεν υπάρχει κίνδυνος παγετού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου