.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Τutta absoluta:Παγιδεύστε το χωράφι πριν την επέλαση.

Αποτέλεσμα εικόνας για tuta absoluta foto

Αλλη μιά ιδέα για αποτελεσματική παγίδα εναντίον της tutta θα δώσουμε σήμερα.Η παγίδα είναι δοκιμασμένη και έχει καλά αποτελέσματα ενώ στοιχίζει ελάχιστα.Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στις θερμοκηπιακές όσο και στις υπαίθριες καλλιέργειες και είναι βιολογική αφού τίποτα δεν έρχεται σε επαφή με τα φυτά.Τοποθετούνται ανα 3 μέτρα στη γραμμή φύτευσης,είτε κρεμαστές είτε μισοβυθισμένες στο έδαφος.
Για κάθε παγίδα θα χρειαστείτε ενα μεγάλο μπουκάλι του νερού (1,5 lit),ένα κυπελλάκι άμμο θαλάσσης (σκούρο)και ένα κύπελλο πετρέλαιο.
Αποτέλεσμα εικόνας για tuta absoluta foto
Κόψτε το μπουκάλι στη μέση.
Κρατήστε το κομμάτι που έχει την τάπα. Ετσι θα μπορείτε αργότερα να ξεβιδώνετε την τάπα και να αδειάζει το περιεχόμενο της γεμάτης παγίδας,χωρίς να την ξεκρεμάτε.
Ανοίξτε δυό τρύπες με ένα τρυπανάκι η ένα πυρακτωμένο καρφί για να μπορείτε να κρεμάσετε εύκολα την παγίδα.
Με βιδωμένη την τάπα,προσθέστε την άμμο και μετά το πετρέλαιο.
Η παγίδα είναι έτοιμη.
Κρεμάστε την μισό μέτρο απο το έδαφος,η στερεώστε βυθίζοντας το στόμιο στο έδαφος.
Συμπληρωματικά μπορείτε να μοιράσετε και μαύρες κάρτες περασμένες με εντομολογική κόλλα.
Το μαύρο χρώμα ελκύει την tutta.
Φυτέψτε σκόρδα σε διάφορα σημεία στο χωράφι.Η μυρωδιά του σκόρδου είναι απωθητική.

Μενέλαος Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου