.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Καλλιέργεια & Φύτευση Δίκοκκου

Βασικές πληροφορίες

Καλλιέργεια & Φύτευση Δίκοκκου
Για την σπορά προτείνονται από 20 με 25 κιλά αναποφλοίοτου σπόρου ανα στρέμμα.
Η Παραγωγή κυμαίνεται ανάλογα με την περιοχή και όπως με τις άλλες ποικιλίες σιταριού.
Το ύψος του φτάνει 85 μέχρι 105 εκατοστά, αλλά δεν πλαγιάζει εύκολα από τον αέρα και την βροχή, γιατί όπως είναι δίκοκκος ο σπόρος, φυτρώνει με διπλή ρίζα με μεγάλο θύσανο και έχει πολύ ανθεκτικό στέλεχος.
Είναι ευκολότερο στην καλλιέργεια για τους βιοκαλλιεργητές, γιατί έχει δυνατή και πυκνή ρίζα με αποτέλεσμα να ανταγωνίζεται με επιτυχία τα ζιζάνια και ο δε καρπός του είναι προφυλαγμένος από τον φλοιό και κάνει ασφαλέστερη την διατήρησή του στην αποθήκη μετά την συγκομιδή.
Είναι ανθεκτικό στο κρύο και έτσι δίνει την δυνατότητα να καλλιεργηθεί και σε μεγαλύτερα υψόμετρα. Το χειμώνα του 1911-1912 είχαμε χαμηλές θερμοκρασίες με 20ήμερη χιονόπτωση και το σιτάρι άντεξε. 
Πηγή.http://myrtilo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου