.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Οι καυκαλήθρες

Καυκαλήθρες: μπορούμε να τις καλλιεργήσουμε
Οι καυκαλήθρες είναι πολύ ωραίες στις σπανακόπιτες , αλλά δύσκολο να τις μαζέψουμε από το βουνό. Μπορoύμε όμως να τις καλλιεργήσουμε μόνοι μας πολύ εύκολα!

Η καυκαλήθρα ή καυκαλίδα ή αγριοκουτσουνάδα ή μοσχολάχανο θεωρείται  από τα σημαντικότερα αρωματικά χόρτα της χώρας μας, και μπορεί να καλλιεργηθεί σε κήπο, αν βρείτε σπόρο. Είναι μικρό ετήσιο φυτό, που φτάνει σε ύψος τα 15 εκ. με μικρά φυλλάρια που φυτρώνουν πάνω στους βλαστούς και τη μαζεύουμε όταν τα φύλλα της είναι ακόμα μικρά.
Τα λευκά άνθη της βγαίνουν την άνοιξη ενώ ο καρπός του μοιάζει με φασόλι, σκεπασμένο με αγκαθάκια.  Σε όλα τα μέρη του φυτού και στους καρπούς υπάρχουν ελαιοφόροι αδένες, που εκκρίνουν αρωματικό αιθέριο έλαιο. Τρώγεται ωμή ή βρασμένη μαζί με άλλα χορταρικά, ως σαλάτα. Κυρίως όμως προστίθεται σε μικρή ποσότητα στο μείγμα των χόρτων για χορτόπιτες, στις οποίες χαρίζει ξεχωριστή γεύση και το εξαίρετο άρωμά της.
Ως μυρωδικό χρησιμοποιείται επίσης στη φασολάδα, στον ωμό μαριναρισμένο με ξύδι και χοντρό αλάτι γαύρο, σε κεφτέδες από φάβα και σε ωμές σαλάτες. Θεωρείται αναζωογονητικό για το νευρικό σύστημα ενώ έχει παράλληλα αγχολυτική δράση.
Πηγή:http://www.geoponikiagora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου