.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Πού κολυμπούν ακόμα μινωικές χελώνες;




Ο μινωικός πολιτισμός δεν άνθισε μόνο στη περιοχή της Κνωσού, της Φαιστού και των Μαλίων. Σε ένα από τα πιο απομονωμένα σημεία της Κρήτης, νοτιανατολικά του Αγίου Νικολάου και εκτός τουριστικής εμβέλειας, στέκονται τα ερείπια ενός ακόμα μινωικού ανακτόρου, που ίσως είναι το λιγότερο φημισμένο. Πρόκειται για το παλάτι της Ζάκρου, το οποίο ανακαλύφθηκε το 1961 ασύλητο και με το θησαυροφυλάκιό του άθικτο. Κτίστηκε περίπου το 1900 π.Χ. σε σημαντικό στρατηγικό σημείο και προφανώς ήταν το μινωικό διοικητικό κέντρο της Ανατολικής Κρήτης.

Η ευρύτερη περιοχή της Ζάκρου είναι γεμάτη από στέρνες με λιμνάζοντα νερά και πηγάδια. Συμπτωματικά όμως χελώνες ζουν μόνο μέσα στις στέρνες του παλατιού. Οι επιστήμονες, παραξενεμένοι από το φαινόμενο, εκτίμησαν ότι οι… ανακτορικές χελώνες ανήκουν σε σπάνιο είδος που πιθανόν έχει επιβιώσει από τη μινωική εποχή!

Παλάτι με λαβύρινθο σαν της Κνωσσού
Το πολυτελές ανάκτορο της Ζάκρου (έκτασης 8.000 τετραγωνικών μέτρων) ήταν κτισμένο στην έξοδο του «Φαραγγιού των νεκρών» – ένα επιβλητικό φαράγγι με εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς και απότομες πλευρές γεμάτες από βραχοσπηλιές, όπου οι κάτοικοι της προμινωικής και μινωικής εποχής έθαβαν τους νεκρούς τους. Διέθετε λαβύρινθο όμοιο με της Κνωσού και της Φαιστού και από την κεντρική αυλή του ξεκινούσε δρόμος που οδηγούσε στο προστατευμένο, ασφαλές λιμάνι της Κάτω Ζάκρου.

Πηγή>http://bimag.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου