.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

«Κόκκινα» δάνεια: Ποιοι αγρότες δικαιούνται «κούρεμα» έως και 60% στις οφειλές τους

«Κόκκινα» δάνεια: Ποιοι αγρότες δικαιούνται «κούρεμα» έως και 60% στις οφειλές τους

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΟΥ 2018 - ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κόκκινα δάνεια Αγρότες: Από την 1η Μαΐου 2018 αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη ρύθμιση των μη εξυπηρετούμενων («κόκκινων») δανείων που είχαν δοθεί σε αγρότες από την πρώην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος (ΑΤΕ) και εκτιμώντας σε ποσό ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ.


Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», στις σχετικές ανακοινώσεις προέβη ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, αμέσως μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης για αγρότες και κτηνοτρόφους, η οποία θα εκπονείται από τα Κέντρα Υποστήριξης Δανειοληπτών.

Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις στα «κόκκινα» δάνεια των αγροτών

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε ο κ. Κόκκαλης, το «πακέτο» των ευνοϊκών ρυθμίσεων φέρει και την υπογραφή της Τράπεζας της Ελλάδος και προβλέπει – μεταξύ άλλων – τα εξής:
  • Η επαναδραστηριοποίηση του γνωστού Νόμου 3259/2004 των πανωτοκίων, σύμφωνα με τον οποίο, για οποιαδήποτε αμφιβολία ή ένσταση έχουν οι αγρότες, θα εξετάζεται ο φάκελός τους για πανωτόκια.
  • Δυνατότητα διαγραφής («κουρέματος») κεφαλαίου έως και 60% και διαγραφή όλων των τόκων. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα μπορούν οι αγρότες να πληρώσουν εφάπαξ ένα ποσοστό της οφειλής τους και να «καθαρίσουν» μια κι έξω με το υπόλοιπο χρέος τους, με «κούρεμα» 60%.
  • Δυνατότητα ρύθμισης του δανείου με χαμηλά επιτόκια και διάρκεια ζωής έως και 10 έτη, με «κούρεμα» έως 40%.

Οι αιτήσεις για ένταξη των οφειλετών στο παραπάνω ευνοϊκό καθεστώς θα αρχίσουν στις 2 Μαΐου. Η διαδικασία θα υλοποιηθεί είτε μέσω του TAXIS ή μέσω της πλατφόρμας του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου