.

..........Την ανηφόρα έχουν πάρει οι τιμές των κηπευτικών λόγω ψύχους. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!......... . ....Eνδεικτικές μέσες τιμές ημέρας αγροτικών προϊόντων από τα δημοπρατήρια .ΑΓΓΟΥΡΙΑ Α EΣΩΤ 0,91€ ΑΓΓΟΥΡΙΑ Α ΕΣΩΤ.ΠΙΣΤ 0,90€ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΑΔΙΑΛΛΕΚΤΑ 0,46€ ΑΓΓΟΥΡΙΑ Β 0,53€ ΚΑΥΤΕΡΑ Β 1,77€ ΚΑΥΤΕΡΑ ΤΜΧ Α 0,13€ ΚΝΩΣΣΟΥ Α 0,78€ ΚΝΩΣΣΟΥ Β 0,38€ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ Α 1,54€ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ Α ΟΔ ΠΙΣΤ 2,50€ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΛΑΓΚΑΔΑ Α ΠΙΣΤ 2,42€ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΤΣΑΚ Α ΠΙΣΤ 2,59€ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ Β 1,46€ ΝΤΟΛΜΑΣ Α ΚΟΥΠ Ο.Δ. 2,05€ ΝΤΟΛΜΑΣ Α Ο.Δ. 1,88€ ΝΤΟΛΜΑΣ ΚΟΥΠΑΤΟΣ Α ΠΙΣΤ. 2,01€ ΝΤΟΛΜΑΣ ΚΟΥΠΑΤΟΣ Β 0,65€ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΕΡΑΤΟ Α Ο.Δ. 1,93€ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΕΡΑΤΟ Α Ο.Δ. ΠΙΣΤ. 1,97€ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΕΡΑΤΟ ΑΡΤΕΜΙΣ ΠΙΣΤ. 1,93€ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΕΡΑΤΟ Β 0,86€ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΕΡΑΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ 1,18€ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΕΡΑΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΙΣΤ. 1,08€ ΤΟΜΑΤΑ Α 0,99€ ΤΟΜΑΤΑ Α ΠΙΣΤ 1,00€ ΤΟΜΑΤΑ Β 0,19€ ΤΟΜΑΤΑ ΒΕΛΑΝΙΔΙ LOBELLO 2,18€ ......................... ........... ......

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018

Στον πρωθυπουργό ο Βάκης Τσιομπανίδης για τις τιμές σε γάλα και κρέας


Στον πρωθυπουργό ο Βάκης Τσιομπανίδης για τις τιμές σε γάλα και κρέας
Επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έστειλε ο πρόεδρος του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΚΚΕΛ) Βάκης Τσιομπανίδης για την αδικαιολόγητη πτώση των τιμών στο γάλα και στο κρέας που σε πολλές των περιπτώσεων είναι κάτω του κόστους παραγωγής. Χαρακτηριστικά ο κύριος Τσιομπανίδης αναφέρει πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση σε ένα χρόνο απο σήμερα πρόβατα και γίδια θα βλέπουμε μόνο σε ζωολογικούς κήπους και αναμνηστικές φωτογραφίες. 
Ολόκληρη η επιστολή B. Τσιομπανίδη : 

Κύριε πρωθυπουργέ 

Μετά την κατάπτυστη ψήφιση της συμφωνίας CETA απο ευρωβουλευτές της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ παρατηρούμε μια τεράστια μείωση στις τιμές του αιγοπρόβειου γάλακτος,πολλές φορές αρκετά κάτω του κόστους παραγωγής. Όταν το κόστος παραγωγής ενός κιλού πρόβειου γάλακτος είναι τα 0,82 λεπτά υπάρχουν περιπτώσεις κτηνοτρόφων που πληρώνονται ακόμη και με 0,62 λεπτά το κιλό. Το ίδιο συμβαίνει και με τις τιμές στο κρέας. Το κόστος παραγωγής για ένα αρνί είναι τα 5,50 ευρώ το κιλό και οι κτηνοτρόφοι πουλάνε με 3,80-4 ευρώ. Φυσικά η πραγματική αιτία είναι οι σωρηδόν παράνομες Ελληνοποιήσεις γάλακτος και κρέατος, η έλλειψη ελέγχων απο πλευράς πολιτείας και η ανεπάρκεια του ΥΠΑΑΤ το οποίο είτε μιλάει για μελλοντικές διαεπεγγελματικές φέτας και αυτοκάθαρση (σαν το Θατσερικό αυτορύθμιση των αγορών) είτε κωφεύει συστηματικά. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση, το εξοντωτικό ασφαλιστικό, ΕΝΦΙΑ σε στάνες και χωράφια, ΑΤΑΚ, το μεγαλύτερο κόστος παραγωγής σε ολόκληρη την ευρωπαική ένωση καθιστούν ποινικοποιημένη την παραγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων. Το τελευταίο διάστημα το διαδίκτυο και οι αγροτικές εφημερίδες έχουν γεμίσει αγγελίες απο κοπάδια ζώων που πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές...Κύριε πρωθυπουργέ αν δεν βρεθεί λύση για το τεράστιο αυτό πρόβλημα άμεσα η κτηνοτροφία στην Ελλάδα θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν. Σε ένα χρόνο το πολύ πρόβατα και γίδια θα βλέπουμε μόνο σε ζωολογικούς κήπους και αναμνηστικές φωτογραφίες. Κύριε πρωθυπουργέ μετά λύπης μου σας ενημερώνω πως το έλλειμα της χώρας σε ζωοκομικά προϊόντα απο 2,5 δις σήμερα του χρόνου σίγουρα θα είναι πάνω απο 5 δις ευρώ !!!! 

Με βαθιά θλίψη και αγανάκτιση 

Βάκης Τσιομπανίδης 
πρόεδρος ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΚΚΕΛ) 
τηλ : 6943077470

Πηγή:http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου