.

................... Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . .............................. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι.............Καλό χειμώνα να,χωμε....Βαρύς προβλέπεται.... ......

Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018

Υπερβολική λίπανση µειώνει την παραγωγικότητα της πορτοκαλιάς

Η υπερβολική χρήση λιπασµάτων στη πορτοκαλιά, µπορεί να προκαλέσει παρενέργειες στα δέντρα, στη παραγωγικότητα τους αλλά και στους καρπούς. Η χορήγηση των λιπασµάτων µπορεί να γίνει είτε στο έδαφος, µε κοκκώδη σύνθετα λιπάσµατα, είτε µαζί µε το νερό της άρδευσης (υδρολίπανση), είτε µε ψεκασµό στα φύλλα (διαφυλλική λίπανση).
Για τη σωστή λίπανση κάθε φορά πρέπει να λαµβάνεται υπόψη η ηλικία του δέντρου, η ποιότητα του εδάφους, η ποικιλία της πορτοκαλιάς κτλ. Σε ελαφρύ χώµα και αµµώδες χώµα, προσθέτουµε µεγαλύτερη ποσότητα αζώτου γιατί ξεπλένεται πιο εύκολα και γρήγορα λόγω ποτίσµατος.
Σε βαριά εδάφη απαιτείται µεγαλύτερη ποσότητα καλίου γιατί η άργιλος συγκρατεί το στοιχείο και το φυτό δυσκολεύεται να το προσλάβει. Ένα δέντρο 7-10 ετών χρειάζεται 1-1,5 κιλό σύνθετο κοκκώδες λίπασµα τύπου 12-12-17 δύο µε τρεις φορές το χρόνο. Σε φτωχά εδάφη πρέπει το λίπασµα να περιέχει κι ένα ποσοστό 15-20% οργανική ουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου