.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Το «Βιβλίο Αγρεργατών»… φέρνει πρόστιμα και δυσκολίες στους αγρότες

Αποτέλεσμα εικόνας για αγροτης σκάβει φωτο

Μια ακόμα απόφαση της Υπουργού Εργασίας Ε. Αχτσόγλου, κάνει πιο δύσκολη την καθημερινότητα των αγροτών.  Αφού πλέον θα είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώνουν καθημερινά το «Βιβλίο Ημερήσιου Δελτίου Απασχολούμενου Προσωπικού σε αγροτικές εργασίες και αλιεία».

Μάλιστα υποχρεώνει τους αγρότες σε κάθε χωράφι να διατηρούν ξεχωριστά βιβλία. Στο βιβλίο θα πρέπει να αναφέρεται ο Αριθμός Ταυτότητας Ακινήτου (ΑΤΑΚ), ο αριθμός συμβολαίου ενοικίασης κτήματος , ακριβής αριθμός εργατών, περιγραφή εργασιών και οι αντίστοιχες ώρες απασχόλησης. Φανταστείτε λοιπόν την περίοδο αιχμής των καλλιεργειών τρύγος, συλλογή ελαίων, συγκομιδή όταν ο αγρότης διαθέτει αρκετά κτήματα και οι εργάτες μετακινούνται από το ένα κτήμα στο άλλο … τότε μάλλον θα πρέπει να προσλάβει και υπεύθυνο προσωπικού… για την άψογη εμφάνιση και ενημέρωση του βιβλίου.
Οι ενημερώσεις – καταχωρήσεις θα πρέπει να είναι χειρόγραφες, να μην έχουν παραπομπές, σβησίματα με χημικές ουσίες διορθώσεων αλλά τυχόν σφάλμα θα σβήνεται με στυλό ώστε να φαίνεται η ύπαρξη του λάθους.
Εάν ο εργάτης προέρχεται από τρίτες χώρες θα πρέπει να έχουν προσκληθεί για την συγκεκριμένη άσκηση εργασίας από τον αγρότη σύμφωνα με τον νόμο 4251/2014 και να έχουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας και υποχρεωτικά θα υπάγονται στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ.
Η μη τήρηση και επίδειξη του βιβλίου στους ελέγχους από τα αρμόδια όργανα θα επιφέρει πρόστιμο που φθάνει τα 500 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου