.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ....Πρόσφατες τιμές δημοπράτησης κηπευτικών (13-12-20) Ενδεικτικές Τιμές Κατώτερη DAFNIS ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,47 ΕΧΤΑSIS ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,41 0,48 ΤΟRRY ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,45 ΤΟΜΑΤΑ GRUMIRA ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,40 ΚΝΩΣΣΟΥ Α ΠΙΣΤ 0,40 0,50 ΦΛΑΣΚΑ ΚΟΥΠ Α ΟΔΠ 1,43 1,44 EXTASIS A ΠΙΣΤ 0,70 0,84 ΤΟΡΡΥ A ΠΙΣΤ 0,77 ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ Α LOBELLO ΠΙΣΤ 2,54 2,64 ΝΤΟΛΜΑΣ Α ΚΟΥΠ Ο.Δ.Π. 0,40 0,46 ΑΓΓ ΕΣΩΤ. Ο.Δ. ΠΙΣΤ 0,30 0,34 ΤΟΜΑΤΑ GRUMIRA Α ΠΙΣΤ 0,81 ΕΧΤΑSIS A ΠΙΣΤ 0,84 ΦΛΑΣΚΑ Α Ο.Δ. ΠΙΣΤ 1,00 ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Κυριακή, 5 Αυγούστου 2018

Κόκκινο κρασί: Αφιέρωμα

Κόκκινο κρασί: 8 λόγοι για να το προτιμήσετε

Οκτώ λόγοι για να το προτιμήσετε

Το κόκκινο κρασί αποτελεί πηγή αντιοξειδωτικών που περιλαμβάνει φλαβονοειδή και πολυφαινόλες, ειδικά τη ρεσβερατρόλη, η οποία αποτελεί μια σύνθετη ουσία με πολλαπλά οφέλη.
Το κόκκινο κρασί είναι το ποτό που έχει θεωρηθεί ως το πιο ευεργετικό από όλα τα αλκοολούχα. Η ρεσβερατρόλη που βρίσκεται στη φλούδα των κόκκινων σταφυλιών είναι η αντιοξειδωτική ουσία, στην οποία οφείλονται οι ευεργετικές δράσεις της στο κυκλοφορικό σύστημα.

Ενδυνάμωση του εγκεφάλου

Το κόκκινο κρασί είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να βελτιώσετε τις γνωστικές σας διεργασίες. Πώς γίνεται όμως αυτό; Πολλές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωση κρασιού με μέτρο αλλά σε τακτική βάση, μπορεί να αποτρέψει την άνοια και τις εκφυλιστικές ασθένειες του εγκεφάλου.

Πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων

Σύμφωνα με τα ευρήματα του περιοδικού Nature, το κόκκινο κρασί αναστέλλει τη σύνθεση της ενδοθηλίνης-1, μιας πρωτεΐνης υπεύθυνης για την ανάπτυξη λιπών κατά μήκος των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων που οδηγούν σε αθηροσκλήρωση. Παράλληλα, η υψηλή περιεκτικότητα σε προκυανιδίνες, μία κατηγορία φαινολών που παίζουν ρόλο στην οξείδωση της LDL (κακής) χοληστερόλης, μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Πρόληψη διαβήτη

Το κόκκινο κρασί εμποδίζει τις επιπλοκές που προκαλούνται από το οξειδωτικό στρες κατά την έναρξη του σακχαρώδους διαβήτη. Αυτό επίσης μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων μεταξύ των ασθενών με διαβήτη τύπου 2.

Καταπολέμηση των λοιμώξεων του ουροποιητικού

Οι αντιοξειδωτικές και στυπτικές του ιδιότητες εμποδίζουν τα βακτήρια να προσκολληθούν στην ουροδόχο κύστη και τα νεφρά σας ενώ παράλληλα βελτιώνουν το φιλτράρισμα και την αποτοξίνωση αυτών των οργάνων.

Καλλυντικές ιδιότητες

Το κόκκινο κρασί έχει επουλωτικές ιδιότητες καθώς η ρεσβερατρόλη αναπλάθει τους ιστούς αποκαθιστώντας ρυτίδες και ουλές.

Αντιφλεγμονώδεις και αντιθρομβωτικές ιδιότητες

Η Αμερικανική Χημική Εταιρεία έχει ερευνήσει ότι οι φαινόλες που βρίσκονται στο κόκκινο κρασί εμποδίζουν την συσσωμάτωση των αιμοπεταλίων, αντισταθμίζοντας έτσι τις θρομβώσεις που μπορούν να φράξουν την εσωτερική επένδυση των αιμοφόρων αγγείων.

Μείωση κινδύνου εμφάνισης καρκίνου

Η φυσική πηγή των αντιοξειδωτικών που προσφέρει το κόκκινο κρασί είναι ικανή να εμποδίσει την ανάπτυξη κυττάρων που είναι υπεύθυνα για τον καρκίνο των μαστών ή του πνεύμονα. Μια από τις καλύτερες ιδιότητες που διαθέτει είναι κυρίως η δράση της ρεσβερατρόλης η οποία παρεμβαίνει όταν τα επίπεδα των οιστρογόνων στις γυναίκες ανεβαίνουν και παρουσιάζουν προβλήματα καρκίνου.

Καθαρισμός του.. ουρανίσκου

Αυτό μπορεί να φαίνεται λίγο παράξενο αλλά είναι αλήθεια. Χάρη στις στυπτικές του ιδιότητες, η κατανάλωση κόκκινου κρασιού κατά τη διάρκεια των γευμάτων σας ενισχύει την ένταση των γεύσεων. Μπορεί να μειώσει τη γεύση των λιπαρών όταν τρώτε φαγητά που περιλαμβάνουν κρέας και σας βοηθά να αισθάνεστε το στόμα σας πιο καθαρό. Το γεγονός αυτό σίγουρα θα σας κάνει να το σκεφτείτε καλύτερα και να προσθέσετε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί στο μεσημεριανό ή στο βραδινό σας γεύμα με ακόμη μεγαλύτερο ενθουσιασμό.

Πολυφαινόλες: Από ποιες στοματικές παθήσεις προστατεύουν & πού θα τις βρείτε

Πολυφαινόλες: Από ποιες στοματικές παθήσεις προστατεύουν & πού θα τις βρείτε

Οι πολυφαινόλες είναι φυτοχημικές ουσίες που βρίσκονται στα φυτά και τα τρόφιμα φυτικής προέλευσης και έχουν την ιδιότητα να τα προστατεύουν από παράγοντες όπως η υπεριώδης ακτινοβολία και τα μικρόβια, ενισχύοντας παράλληλα τη φυσική τους άμυνα.
Σύμφωνα με τη χημική δομή τους, χωρίζονται σε τρεις μεγάλες ομάδες: Φλαβονοειδή (φλαβονόλες, ισοφλαβονοειδή, ανθοκυανίνες, κατεχίνες κλπ.), φαινολικά οξέα και στιλβένια, με κύρια εκπρόσωπο τη ρεσβερατρόλη που βρίσκεται στα σταφύλια και στο κρασί.
Πλήθος ερευνών επιβεβαιώνει την ευεργετική επίδραση των πολυφαινολών στον ανθρώπινο οργανισμό λόγω της αντιοξειδωτικής και αντιφλεγμονώδους δράσης τους. Έχει βρεθεί ότι έχουν αντικαρκινικές, αντιμικροβιακές και αντιαλλεργικές ιδιότητες, καθώς και ότι μειώνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιαγγειακών νοσημάτων.
dontias
Σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μελέτης, οι πολυφαινόλες που περιέχονται στο κόκκινο κρασί μπορούν να αποτελέσουν «ασπίδα» ενάντια στα επιβλαβή βακτήρια του στόματος, προστατεύοντας από την ουλίτιδα και την τερηδόνα.
Οι ερευνητές συνέκριναν την επίδραση δύο πολυφαινολών του κόκκινου κρασιού με εκείνη συμπληρωμάτων που περιέχουν εκχύλισμα κόκκινου σταφυλιού επάνω στα βακτήρια που προκαλούν οδοντική πλάκα και ουλίτιδα.
Ανακάλυψαν ότι τόσο οι πολυφαινόλες του κρασιού όσο και τα εκχυλίσματα μείωναν την ικανότητα των βακτηρίων να «κολλούν» στα δόντια και στα ούλα. Ωστόσο οι πολυφαινόλες του κρασιού –συγκεκριμένα το καφεϊκό οξύ και το p-κουμαρικό οξύ– ήταν πιο αποτελεσματικές.
Όταν μάλιστα οι δύο αυτές πολυφαινόλες συνδυάστηκαν με το Streptococcus dentisani που θεωρείται προβιοτικό το οποίο ενεργοποιεί την ανάπτυξη των καλών βακτηρίων, ήταν ακόμη πιο αποτελεσματικές στην αναχαίτιση των παθογόνων βακτηρίων.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα νέα ευρήματα μπορεί μελλοντικά να οδηγήσουν σε νέες θεραπείες για τα οδοντικά προβλήματα.
Εκτός από το κόκκινο κρασί πολυφαινόλες περιέχουν ο καφές, το πράσινο τσάι, το μαύρο τσάι, ο χυμός πορτοκάλι και ο χυμός λεμόνι, διαφορετικά είδη μούρων, τα κεράσια αλλά και τα φασόλια.
Η μελέτη δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Agricultural and Food Chemistry».

Κόκκινο κρασί: Σε ποια ποσότητα ενισχύει τη γυναικεία γονιμότητα

Κόκκινο κρασί: Σε ποια ποσότητα ενισχύει τη γυναικεία γονιμότητα
Μπορεί το αλκοόλ να απαγορεύεται διά ροπάλου στην εγκυμοσύνη, φαίνεται όμως ότι έχει θετικές επιδράσεις για τη γυναικεία γονιμότητα όταν καταναλώνεται πριν τη σύλληψη, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.
Βέβαια, τα οφέλη προκύπτουν συγκεκριμένα από το κόκκινο κρασί και όχι από οποιοδήποτε αλκοολούχο ποτό και μάλιστα όταν αυτό καταναλώνεται με μέτρο, επισημαίνουν οι ερευνητές.
bigstock Wine Tasting At The Restaurant 200884201
Σύμφωνα με τα ευρήματα που παρουσίασαν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ουάσιγκτον του Σεντ Λούις στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την εβδομάδα συνδέεται με βελτίωση της γυναικείας γονιμότητας.
Όπως εκτιμούν οι ερευνητές, αυτή η ευεργετική επίδραση προκύπτει από τη ρεσβερατρόλη, μια αντιοξειδωτική ουσία που βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στο κόκκινο κρασί, στο κακάο και στα μύρτιλα.
Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές παρακολούθησαν 135 γυναίκες ηλικίας 18 έως 44 ετών, οι οποίες διατηρούσαν ένα ημερολόγιο στο οποίο κατέγραφαν αναλυτικά πόσο αλκοόλ έπιναν σε μηνιαία βάση. Οι ερευνητές πραγματοποιούσαν τακτικά υπερήχους σε καθεμιά από τις γυναίκες ώστε να καταγράφουν πόσα υγιή ωάριαδιαθέτουν.
Ασχέτως της ηλικίας τους και άλλων σημαντικών παραγόντων, οι γυναίκες που κατανάλωναν μικρές ποσότητες κόκκινου κρασιού, περίπου ένα ποτήρι την εβδομάδα, φάνηκε να διαθέτουν περισσότερα υγιή ωάρια στις ωοθήκες τους σε σύγκριση με όσες γυναίκες απείχαν εντελώς από την κατανάλωση αλκοόλ.
Αν και η μελέτη δεν αποδεικνύει κάποια σαφή σχέση αιτίας και αποτελέσματος ανάμεσα στο κόκκινο κρασί και τη γυναικεία γονιμότητα, τα νέα ευρήματα χαρακτηρίζονται ως «ενδιαφέροντα» και αναμένεται να διερευνηθούν περαιτέρω σε μελλοντικές μελέτες.

Cheers! Μια νέα έρευνα «αποθεώνει» το κόκκινο κρασί


Cheers! Μια νέα έρευνα «αποθεώνει» το κόκκινο κρασί

Το να πίνεις υπερβολική ποσότητα κρασιού και σε συχνά χρονικά διαστήματα σίγουρα δεν είναι και κάτι πολύ για την υγεία σου. Το να ξυπνάς με πονοκέφαλο και να μη θυμάσαι και πολλά πράγματα είναι δύο σαφή σημάδια ότι το παράκανες αλλά η επιστήμη συνιστά ότι το κόκκινο κρασί -με μέτρο πάντα- μπορεί να είναι καλό για σένα και τον οργανισμό σου.
Για χρόνια ακούμε ότι ένα ποτήρι την ημέρα μπορεί να έχει θετικές και υγιείς συνέπειες στην καρδιά, χάρη στις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του. Τώρα μία νέα έρευνα σου δίνει έναν ακόμη λόγο για να πιεις ένα ποτήράκι. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Frontiers in Nutrition βρήκε πως υπάρχει μια ενδιαφέρουσα σχέση μεταξύ του κόκκινου κρασιού, της υγείας των εντέρων και της λειτουργίας του εγκεφάλου.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως όταν το κόκκινο κρασί περνά μέσα από το έντερό σου, «αφήνει ενώσεις που προστατεύουν τους νευρώνες από το να υποστούν βλάβη ή να σκοτωθούν».
Όταν προστατεύονται οι νευρώνες, υπάρχει λιγότερη πιθανότητα εμφάνισης ασθενειών όπως η νόσος του Alzheimer ή η νόσος του Parkinson. "Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι ορισμένες ενώσεις τροφίμων είναι υπεύθυνες για αυτό το όφελος για την υγεία για την προστασία από την εμφάνιση νευροεκφυλιστικών ασθενειών.
Κι ενώ χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να κατανοήσουμε πλήρως τη σχέση μεταξύ του κρασιού, του εντέρου και του εγκεφάλου, είμαστε ικανοποιημένοι, γνωρίζοντας πως ένα ποτηράκι περιστασιακά πραγματικά είναι καλό για το σώμα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου