.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ....Πρόσφατες τιμές δημοπράτησης κηπευτικών (13-12-20) Ενδεικτικές Τιμές Κατώτερη DAFNIS ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,47 ΕΧΤΑSIS ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,41 0,48 ΤΟRRY ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,45 ΤΟΜΑΤΑ GRUMIRA ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,40 ΚΝΩΣΣΟΥ Α ΠΙΣΤ 0,40 0,50 ΦΛΑΣΚΑ ΚΟΥΠ Α ΟΔΠ 1,43 1,44 EXTASIS A ΠΙΣΤ 0,70 0,84 ΤΟΡΡΥ A ΠΙΣΤ 0,77 ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ Α LOBELLO ΠΙΣΤ 2,54 2,64 ΝΤΟΛΜΑΣ Α ΚΟΥΠ Ο.Δ.Π. 0,40 0,46 ΑΓΓ ΕΣΩΤ. Ο.Δ. ΠΙΣΤ 0,30 0,34 ΤΟΜΑΤΑ GRUMIRA Α ΠΙΣΤ 0,81 ΕΧΤΑSIS A ΠΙΣΤ 0,84 ΦΛΑΣΚΑ Α Ο.Δ. ΠΙΣΤ 1,00 ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τρίτη, 7 Αυγούστου 2018

Με σεμινάρια και νέο... όπλο στον αγώνα κατά της φονικής πεταλούδαςΞεκινάει η νέα περίοδος φύτευσης ντομάτας και οι αγρότες των υπαίθριων και θερμοκηπιακών καλλιεργειών «τρέχουν» για να «θωρακιστούν» για την Tuta Absoluta
Tην ίδια στιγμή οι αγρότες έχουν ξεκινήσει τις προσπάθειες για να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι, μέσα από ενημερωτικά σεμινάρια, ενόψει της μεγάλης ενημερωτικής εκδήλωσης που θα γίνει στα μέσα Σεπτέμβρη, με στελέχη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
 
Ηδη λοιπόν την προηγούμενη εβδομάδα, έγινε στο Τυμπάκι μια ενημερωτική βραδιά, μετά από ιδιωτική πρωτοβουλία, με τη συμμετοχή των αγροτών να ξεπερνά κάθε προηγούμενο.
 
Ενώ μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να γίνει μια ακόμη τέτοια εκδήλωση. Οι αγρότες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους τρόπους και τις μεθόδους που μπορούν να χρησιμοποιήσουν με στόχο την όσο το δυνατόν καλυτερη αντιμετώπιση της φονικής πεταλούδας, μέχρι την εφαρμογή της μεθόδου «κομφουζιο» που έχει προσδιοριστεί μέσα στο 2019.
 
Πρόκειται για πρωτοβουλίες σημαντικές, αν αναλογιστεί κανείς ότι η καταστροφή στην παραγωγή ντομάτας σε όλη την Κρήτη το προηγούμενο διάστημα ξεπερασε το 50% λόγω της Tuta Absoluta.
 
Το σημαντικό νέο που είχαμε στη διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Τυμπάκι, είναι ότι συγκεκριμένη εταιρεία, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το αμέσως επόμενο διάστημα ένα εγκεκριμένο φάρμακο, που θα ενισχύσει την προσπάθεια των αγροτών για την προστασία της παραγωγής τους.
 
Μέχρι φυσικά - όπως έχει ειπωθεί - να ξεκινήσει η καθολικής καταπολέμηση της φονικής πεταλούδας, όπως αποφασίστηκε μετά από την επίσκεψη των αγροτών - στα μέσα Ιούλη - στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
 
Μια συνάντηση στην οποία τα στελέχη του Υπουργείου αντιλήφθηκαν το μέγεθος του προβλήματος και δήλωσαν πως είναι θετικοί στην στήριξη των αγροτών του νησιού, ακούγοντας δια στόματος του διευθυντή του γραφείου του υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου κ. Νίκου Βάγια, ότι οι εξελίξεις θα ειναι άμεσες για τη χρηματοδότηση της Κρήτης, με στόχο την καταπολέμηση της φονικής πεταλούδας με τη μέθοδο «Κομφούζιο». 
 
 
 
Πηγή:ekriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου