.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ....Πρόσφατες τιμές δημοπράτησης κηπευτικών (13-12-20) Ενδεικτικές Τιμές Κατώτερη DAFNIS ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,47 ΕΧΤΑSIS ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,41 0,48 ΤΟRRY ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,45 ΤΟΜΑΤΑ GRUMIRA ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,40 ΚΝΩΣΣΟΥ Α ΠΙΣΤ 0,40 0,50 ΦΛΑΣΚΑ ΚΟΥΠ Α ΟΔΠ 1,43 1,44 EXTASIS A ΠΙΣΤ 0,70 0,84 ΤΟΡΡΥ A ΠΙΣΤ 0,77 ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ Α LOBELLO ΠΙΣΤ 2,54 2,64 ΝΤΟΛΜΑΣ Α ΚΟΥΠ Ο.Δ.Π. 0,40 0,46 ΑΓΓ ΕΣΩΤ. Ο.Δ. ΠΙΣΤ 0,30 0,34 ΤΟΜΑΤΑ GRUMIRA Α ΠΙΣΤ 0,81 ΕΧΤΑSIS A ΠΙΣΤ 0,84 ΦΛΑΣΚΑ Α Ο.Δ. ΠΙΣΤ 1,00 ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2018

Παραγωγική χρονιά με καλές ποιότητες αναμένουν οι αγρότες με αμύγδαλα, ξεκινά το μάζεμα μετά τον Δεκαπενταύγουστο


Παραγωγική χρονιά με καλές ποιότητες αναμένουν οι αγρότες με αμύγδαλα, ξεκινά το μάζεμα μετά τον Δεκαπενταύγουστο
Καλή χρονιά από άποψη όγκου παραγωγής αναμένουν οι παραγωγοί αμυγδάλου φέτος, με το 
μάζεμα να ξεκινά, ανάλογα την περιοχή, από τα μέσα Αυγούστου και τις αρχές Σεπτεμβρίου. Ζημιές από τις καιρικές συνθήκες δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερες, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων και η ποιότητα αναμένεται πολύ καλή, τόσο στην Ελασσόνα, όσο και στη Μαγνησία. Οι τιμές που περιμένουν οι παραγωγοί ξεπερνούν το εύρος των 3 ευρώ το κιλό για το άσπαστο προϊόν, ενώ η ψίχα αυτή τη στιγμή πωλείται από τον παραγωγό από 8 έως 8,5 ευρώ το κιλό, αναλόγως της ποικιλίας. Πιο συγκεκριμένα, τώρα, χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η παραγωγική διαδικασία στην Ελασσόνα. Όπως μας ανέφερε ο κ. Βαγγέλης Καραγιάννης, παραγωγός αμυγδάλου από το Δομένικο «αναμένουμε καλή παραγωγή και πολύ καλή ποιότητα. Μοναδικό πρόβλημα για μας είναι τα πολλά αγριογούρουνα, που μπαίνουν στα χωράφια με τις αμυγδαλιές και προκαλούν σε καθημερινή βάση μεγάλες ζημιές, αφού τρώνε τους καρπούς. Πλέον εξοπλιζόμαστε με ηλεκτρονικές περιφράξεις, αλλά και αυτές πλέον αρχίζουν και μας τις κλέβουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου