.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Ελαιόλαδο από τα βάθη του χρόνου και της ιστορίας της Ιεράπετρας [βίντεο]



Έρχονται από τα βάθη του χρόνου. Κάποιες από αυτές στον ίσκιο τους, φιλοξένησαν και Μινωϊτες. Έχουν νιώσει στον κορμό τους πολλούς κατακτητές, οι ρίζες τους είναι ποτισμένες, με ιδρώτα, δάκρυα και αίμα, έχουν θρέψει τους προγόνους μας, έχουν ζήσει και συντροφέψει γενιές και γενιές, ακόμη και πολλούς από εμάς.
Μέχρι σήμερα στέκουν αδιάψευστοι και ζωντανοί μάρτυρες της ιστορίας μας.
Έχουν πολλά να μας διηγηθούν. Περνάμε συχνά από δίπλα τους .
Ας τις ακούσουμε που μας μιλούν.
Ας τις κάνουμε δώρο στα παιδιά και τα εγγόνια μας, ας τους δώσουμε την ευκαιρία να τις αγαπήσουν και να αγαπηθούν. Είναι η κληρονομιά και ο πολιτισμός μας.
Πήγαμε στο ελαιουργείο στο Κεντρί και παρακολουθήσαμε απο κοντά τη διαδικασία Ψυχρής άλεσης από τον καρπό των υπεραιωνόβιων ελαιόδεντρων της Ιεράπετρας και των χωριών της και ήταν μια εμπειρία συναρπαστική.
Τα ψυχρής έκθλιψης ελαιόλαδα απο τα υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα της Ιεράπετρας ξεχωρίζουν από την οσμή, το χρώμα, και τη γεύση τους. Η οξύτητά τους είναι ιδιαίτερα χαμηλή.
ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ ~ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΨΥΧΡΗΣ ΕΚΘΛΙΨΗΣ ΑΠΟ ΥΠΕΡΑΙΩΝΟΒΙΑ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
ΚΡΗΤΙΚΟ ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ : ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ
ΛΕΞΕΙΣ, ΕΙΚΟΝΕΣ: ΜΑΡΙΑ ΑΓΙΑΣΟΦΙΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου