.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ....Πρόσφατες τιμές δημοπράτησης κηπευτικών (13-12-20) Ενδεικτικές Τιμές Κατώτερη DAFNIS ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,47 ΕΧΤΑSIS ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,41 0,48 ΤΟRRY ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,45 ΤΟΜΑΤΑ GRUMIRA ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,40 ΚΝΩΣΣΟΥ Α ΠΙΣΤ 0,40 0,50 ΦΛΑΣΚΑ ΚΟΥΠ Α ΟΔΠ 1,43 1,44 EXTASIS A ΠΙΣΤ 0,70 0,84 ΤΟΡΡΥ A ΠΙΣΤ 0,77 ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ Α LOBELLO ΠΙΣΤ 2,54 2,64 ΝΤΟΛΜΑΣ Α ΚΟΥΠ Ο.Δ.Π. 0,40 0,46 ΑΓΓ ΕΣΩΤ. Ο.Δ. ΠΙΣΤ 0,30 0,34 ΤΟΜΑΤΑ GRUMIRA Α ΠΙΣΤ 0,81 ΕΧΤΑSIS A ΠΙΣΤ 0,84 ΦΛΑΣΚΑ Α Ο.Δ. ΠΙΣΤ 1,00 ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018

...Ανάφτει ο Δάκος!!


Αλλαγές στη δακοκτονία σχεδιάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Ώπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Νίκος Αντώνογλου, στο περιθώριο της ημερίδας για την έναρξη της πιλοτικής εφαρμογής τεχνολογιών για τον δάκο, που ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης στην αίθουσα διαλέξεων “Νίκος Ψυλλάκης” του Ινστιτούτου Ελιάς Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου στα Χανιά.
 
Οι συγκεκριμένες τεχνολογίες, οι οποίες αναπτύσσονται πιλοτικά στα Χανιά και σε όλη την Κρήτη, θα παρακολουθούν με ηλεκτρονικά συστήματα και χρήση κινητών, την εξέλιξη του δάκου.
Το πρόγραμμα, διάρκειας 2 ετών, υλοποιείται με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και συμμετέχοντες φορείς είναι το Ινστιτούτο Ελιάς Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου (συντονιστής), το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, το ΤΕΙ Κρήτης, το ΥΠΑΑΤ / Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης & Ελέγχου Χανίων και οι ΔΑΟΚ 8 περιφερειακών ενοτήτων της χώρας (Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λασίθι, Σάμος, Λέσβος, Φωκίδα και Κυπαρισσία).
Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν οι βασικές ενέργειες του προγράμματος.
 
πηγή anatolh.com

Εν τω μεταξύ:


Παρέλαση κάνουν οι προνύμφες του δάκου καθώς βγαίνουν απο τις ελιές που βρίσκονται ήδη στα τσουβάλια, περιμένοντας την άλεση.  Την ίδια στιγμή,οι εργάτες του ελαιοτριβείου δηλώνουν ότι σε λίγο θα μαζεύουν τα δακοσκούληκα  με...το φτυάρι!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου