.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Νέα επιδότηση 14.000 ευρώ σε αγρότες της Κρήτης

Αποτέλεσμα εικόνας για εκατομμύρια ευρώ φωτο
Έρχεται νέο πρόγραμμα ενισχύσεων σε αγρότες σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές

Ένα πρόγραμμα που έρχεται να ενισχύσει οικονομικά αγρότες με πολύ χαμηλό εισόδημα, οι οποίοι και έχουν τις εκμεταλλεύσεις τους σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές και θα μπορούν αν ενταχθούν να λάβουν την επιδότηση των 14.000 ευρώ, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.


Το πρόγραμμα αυτό είναι ξεχωριστό από το πρόγραμμα της εξισωτικής αποζημίωσης. Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ ξανά στο παρελθόν και ήδη η δημοσιοποίησή του κέντρισε το ενδιαφέρον των παραγωγών και στην Κρήτη. Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης θα πραγματοποιείται ηλεκτρονικά από 4 Μαρτίου έως και 15 Μαΐου 2019.

Συγκεκριμένα, πρόσφατα δόθηκε στη δημοσιότητα η πρώτη πρόκληση του υπομέτρου 6.3 για την “Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων”. Ο συνολικός προϋπολογισμός του μέτρου για τη χώρα μας φτάνει στα 70 εκατομμύρια ευρώ.

Ποιοι μπορούν να πάρουν μέρος; Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, μπορούν να λάβουν 14.000 ευρώ οι «μικρο-αγρότες» οι οποίοι θα υπαχθούν στην 1η πρόσκληση του υπομέτρου 6.3 “Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων” του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Ειδικότερα, στόχος του υπομέτρου 6.3, είναι η ενίσχυση των μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων για να αναπτύξουν περαιτέρω τις δραστηριότητές τους, μέσω ενεργειών που αφορούν τη βελτίωση της οικονομικής ή περιβαλλοντικής βιωσιμότητάς τους ή την εν γένει διαρθρωτική τους προσαρμογή (όπως παραγωγική, οργανωτική κ.λπ.), ούτως ώστε να είναι ικανές να υποστηρίξουν μελλοντική επαγγελματική ενασχόληση των κατόχων τους στη γεωργία.

Η 1η πρόσκληση εφαρμόζεται σε δημοτικές και τοπικές κοινότητες στην επικράτεια της χώρας με πληθυσμό έως και 5.000 κατοίκους, εκτός από κάποιες αστικές περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, όπου η αγροτική δραστηριότητα δεν είναι σημαντική, παρέχοντας στήριξη σε φυσικά πρόσωπα για την περαιτέρω ανάπτυξη των υφιστάμενων μικρών εκμεταλλεύσεών τους.

Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης θα πραγματοποιείται ηλεκτρονικά από 4 Μαρτίου έως και 15 Μαΐου 2019, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (http://www.ependyseis.gr). Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή που αναρτώνται στο ΠΣΚΕ πρέπει να έχουν ημερομηνία έκδοσης μέχρι και την τελευταία ημέρα της υποβολής αιτήσεων στήριξης.

Κύρια χαρακτηριστικά της πρόσκλησης και του μέτρου είναι τα εξής:

Δικαιούχοι της 1ης προκήρυξης του μέτρου είναι οι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων ως επαγγελματίες γεωργοί (όχι νεοεισερχόμενοι), που δεν έχουν υπερβεί το 61ο έτος της ηλικίας τους και έχουν υποβάλει δήλωση ΟΣΔΕ για το έτος 2018.

Οι υποψήφιοι έχουν μέσο όρο ατομικών αγροτικών εισοδημάτων των διαθέσιμων φορολογικών στοιχείων των ετών 2015, 2016 και 2017, από 0,01 ευρώ έως και 3.000 ευρώ και μέσο όρο των συνολικών οικογενειακών εισοδημάτων των διαθέσιμων φορολογικών στοιχείων των ετών 2015, 2016 και 2017 (υποψηφίου, συζύγου και ανήλικων τέκνων απ’ όλες τις πηγές) έως και 15.000 ευρώ.

Επιπλέον, η γεωργική εκμετάλλευση των υποψηφίων πρέπει να έχει μέγεθος παραγωγικής δυναμικότητας (εκφρασμένη ως τυπική απόδοση) ίσο με 5.000 ευρώ έως και 7.999 ευρώ στην αρχική κατάσταση.

Ως έτος αναφοράς της αίτησης στήριξης ορίζεται το έτος 2018. Συνεπώς, η αίτηση στήριξης συντάσσεται με βάση την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης έτους 2018.

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν τυποποιημένο επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης της γεωργικής τους εκμετάλλευσης. Η διάρκεια υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 3 έτη και μεγαλύτερη από 4.

Μετά την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου, ο δικαιούχος δεν αναλαμβάνει περαιτέρω υποχρεώσεις.

Το ποσό ενίσχυσης, το οποίο δε συνδέεται με συγκεκριμένες δαπάνες, όπως προαναφέρθηκε, είναι ίσο με 14.000 ευρώ για κάθε δικαιούχο και καταβάλλεται σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση, η οποία καταβάλλεται με την ένταξη στο μέτρο, είναι το 70% της συνολικής ενίσχυσης.

Νίκος Μπουνάκης: «Σημαντικό μέτρο για τον αγροτικό κόσμο»

Μιλώντας στην εκπομπή “Κρήτη Σήμερα” της “ΚΡΗΤΗ ΤV” και στη Νικολέτα Σφακιανάκη, ο γεωπόνος, Νίκος Μπουνάκης, χαρακτήρισε ως σημαντικά αυτά τα μέτρα, σε μια περίοδο με προβλήματα στον αγροτικό κόσμο. Ανακοίνωσε μάλιστα και άλλα προγράμματα επενδυτικού χαρακτήρα για την ύπαιθρο, που κατά το υπουργείο αποτελούν επενδυτική εργαλειοθήκη.

Σύμφωνα με τον Νίκο Μπουνάκη, «τα τελευταία δέκα χρόνια έχει χαθεί το 25% του ΑΕΠ λόγω της κρίσης χρέους που είχε η χώρα. Αλλά μετά από 10 χρόνια - και καλά θα ήταν να είχαμε βρει νωρίτερα από αυτήν την κρίση - η χώρα και η οικονομία φαίνεται να βγαίνει σε ένα ξέφωτο, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, και είναι πολλά. Και υπάρχουν και πολλά προβλήματα που εμποδίζουν τη γρήγορη ανάπτυξη, όπως είναι η γραφειοκρατία και η πολύ υψηλή φορολογία για τις επιχειρήσεις, που δημιουργεί αντικίνητρα επενδυτικά. Και παρ’ όλα αυτά παρουσιάζονται ρυθμοί ανάπτυξης που υπερβαίνουν το 2%»...

Από:Παπαδάκης Χριστόφορος
Πηγή:https://www.neakriti.gr

Λεφτά να δείς, Μιχάλη.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου