.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ....Πρόσφατες τιμές δημοπράτησης κηπευτικών (13-12-20) Ενδεικτικές Τιμές Κατώτερη DAFNIS ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,47 ΕΧΤΑSIS ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,41 0,48 ΤΟRRY ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,45 ΤΟΜΑΤΑ GRUMIRA ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,40 ΚΝΩΣΣΟΥ Α ΠΙΣΤ 0,40 0,50 ΦΛΑΣΚΑ ΚΟΥΠ Α ΟΔΠ 1,43 1,44 EXTASIS A ΠΙΣΤ 0,70 0,84 ΤΟΡΡΥ A ΠΙΣΤ 0,77 ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ Α LOBELLO ΠΙΣΤ 2,54 2,64 ΝΤΟΛΜΑΣ Α ΚΟΥΠ Ο.Δ.Π. 0,40 0,46 ΑΓΓ ΕΣΩΤ. Ο.Δ. ΠΙΣΤ 0,30 0,34 ΤΟΜΑΤΑ GRUMIRA Α ΠΙΣΤ 0,81 ΕΧΤΑSIS A ΠΙΣΤ 0,84 ΦΛΑΣΚΑ Α Ο.Δ. ΠΙΣΤ 1,00 ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019

ΣΕΦ ΣΤΟ ΑΝΕΜΟΣΒΟΥΡΟ: Φασολάκια στο τσικάλι.

Αποτέλεσμα εικόνας για φασολάκια φωτο
Υλικά:
Ανεμαζώνουμε  απο το περβόλι:
1 κιλό φασολάκια συμιανά
1 πατάτα
1 ντομάτα
10 ντοματίνια γενωμένα
2 κρεμμύδια ξερά
1 κρεμμμυδάκι φρέσκο
2 σκελίδες σκόρδο βαρβάτες
1 πιπεριά φλωρίνης
μαιντανό
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
Μπούκοβο,όσο πατεί η γάτα.
1 κουταλάκι αλάτσι χοντρό
Μισό κουταλάκι κύμινο
5 κόκκους μπαχάρι
Μισή κουταλιά ρίγανη.
Εκτέλεση:
Πιάνωμε το καλάσνικωφ,το καθαρίζωμε και το αφήνουμε στην άκρη.(Η εκτέλεση αναβάλλεται)

Καθαρίζωμε τα κρομμύδια και τα κόβουμε ψηλά ψηλά με το βοσκομάχαιρο.
Το ίδιο και το σκόρδο
Σκουπίζουμε καλά το βοσκομάχαιρο για να μήν μυρίσει σκορδίλα τση καλής μας όντε τση καθαρίσωμε το βράδυ, το παρτακάλι.
Ανάφτουμε τη φωθιά και βανουμε απάνω το τσικάλι με το λάδι να κάψει.
Ψιλοκόβουμε και την πιπερά και αφού ρίξωμε μέσα και όλα τα μπαχαρικά εκτός το αλάτσι,σωτέρνωμε τα  όλα μαζί(το κρομμύδι,το σκόρδο,την πιπερά και τα μπαχαρικά) μέχρι να αρπάξουνε λίγο.Προσθέτουμε τα φασολάκια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 10 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφού περάσουνε 4 λεπτά ακόμα,ρίχνουμε μέσα την πατάτα σε μεγάλα κομμάτια,την ντομάτα και τα ντοματίνια τριμμένα,το μαιντανό,το αλάτσι και πογεμίζουμε με νερό ίσα με να τα σκεπάσει όλα.
Σιγοβράζωμε σε χαμηλή φωθιά δοκιμάζοντας κάθε τόσο την πατάτα ανε λιώνει με το πηρούνι.
Ανε ξεχαστούμε με τσι ρακές και καεί το φαί, πιάνωμε το τσικάλι όπως είναι και το πετούμε στο γουβά.Στη συνέχεια παίρνουμε τηλέφωνο στο γυράδικο για να παραγγείλουμε.

Μενέλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου