.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ....Πρόσφατες τιμές δημοπράτησης κηπευτικών (13-12-20) Ενδεικτικές Τιμές Κατώτερη DAFNIS ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,47 ΕΧΤΑSIS ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,41 0,48 ΤΟRRY ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,45 ΤΟΜΑΤΑ GRUMIRA ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,40 ΚΝΩΣΣΟΥ Α ΠΙΣΤ 0,40 0,50 ΦΛΑΣΚΑ ΚΟΥΠ Α ΟΔΠ 1,43 1,44 EXTASIS A ΠΙΣΤ 0,70 0,84 ΤΟΡΡΥ A ΠΙΣΤ 0,77 ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ Α LOBELLO ΠΙΣΤ 2,54 2,64 ΝΤΟΛΜΑΣ Α ΚΟΥΠ Ο.Δ.Π. 0,40 0,46 ΑΓΓ ΕΣΩΤ. Ο.Δ. ΠΙΣΤ 0,30 0,34 ΤΟΜΑΤΑ GRUMIRA Α ΠΙΣΤ 0,81 ΕΧΤΑSIS A ΠΙΣΤ 0,84 ΦΛΑΣΚΑ Α Ο.Δ. ΠΙΣΤ 1,00 ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019

350.000 αγρότες στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων - «Κούρεμα» έως 70%

ΧΡΗΜΑΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΥΡΩ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡΑΚΙ

Θετικές οι πρώτες αντιδράσεις

Με απλά βήματα και γενναίο “κούρεμα” θα γίνει η ένταξη 350.000 αγροτών στη νέα ρύθμιση οφειλών της κυβέρνησης, όπως δήλωσε χθες σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Finance & Markets Voice” ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.
Η ρύθμιση για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία «θα προβλέπει γενναίο “κούρεμα” έως 70% της συνολικής οφειλής», «περικοπή των προσαυξήσεων κατά 85%», αποπληρωμή σε έως 120 δόσεις, η υπαγωγή σε αυτή, στην οποία δυνητικά μπορούν να ενταχθούν, μεταξύ άλλων, 350.00 αγρότες, θα γίνεται «με τρία βήματα, μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή του ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ» και στόχος της κυβέρνησης είναι να τεθεί σε εφαρμογή τον Μάρτιο.

Όπως μάλιστα εξήγησε, «η κύρια οφειλή θα περικοπεί μέσω του επανυπολογισμού των οφειλόμενων με βάση τον Ν. 4387/16», αφορά ενεργούς και μη ενεργούς, και εξαιρούνται μόνο όσοι εντάχθηκαν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, «δυνητικά στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν 550.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, 22.000 επιστήμονες και 350.000 αγρότες» με συνολικές οφειλές 16 δισ. ευρώ, ενώ σε αυτούς εντάσσονται, όπως διευκρίνισε, «και 80.000 πολίτες που, αν και έχουν τις προϋποθέσεις να συνταξιοδοτηθούν, δεν μπορούν να λάβουν σύνταξη λόγω μεγάλων οφειλών». Ο στόχος είναι, είπε ο υφυπουργός, να δοθεί ανάσα και προοπτική σε ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας, αλλά και ώθηση στην αγορά.

Κάνοντας σύντομο απολογισμό για τα δύο χρόνια λειτουργίας του ΕΦΚΑ, ο υφυπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά «πέτυχε πλεονάσματα που μας επέτρεψαν να σταματήσουμε τις περικοπές των συντάξεων. Να κάνουμε θετικές παρεμβάσεις για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους. Να θωρακίσουμε το σύστημα της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και τα δικαιώματα των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων».

Αναφερόμενος στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών και Ασφάλισης, μίλησε για δύσκολο εγχείρημα, πρόσθεσε όμως πως θα προχωρήσει «με επαρκείς παροχές για όλους, ισότιμη αντιμετώπιση των ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ και σεβασμό των όποιων ιδιαιτεροτήτων δικαιολογούνται λόγω της διαφορετικής φύσης της εργασίας».

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού, αφού υπενθύμισε ότι «μετά από 10 χρόνια 660.000 εργαζόμενοι βλέπουν αυξήσεις», ο κ. Πετρόπουλος εκτίμησε ότι «θα μοχλεύσει θετικά την οικονομία», «θα τονώσει την αγορά και θα ενισχύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», ενώ προειδοποίησε «αν τολμήσουν κάποιοι να μεταβάλουν τους όρους εργασίας, θα είμαστε αμείλικτοι», θα υπάρξουν έλεγχοι με όλους τους διαθέσιμους μηχανισμούς, εξήγησε.

Απαντώντας σε ερώτηση «για την πρόταση των εργοδοτών να μειωθεί το μη μισθολογικό κόστος», ο υφυπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί σχετικά.

Αναφορικά με το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε ότι θα ενισχυθεί με προσωπικό, ενώ θα υπάρξει «on line διασύνδεση με τα Περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα του ΕΦΚΑ, το ΣΕΠΕ και την Αστυνομία».

«Καλή η ρύθμιση αλλά να δούμε και τις λεπτομέρειες»...

«Σε πρώτη φάση φαίνεται θετική η ρύθμιση, αλλά υπάρχουν και κάποια σημεία που πρέπει να τα δούμε», είπε στη “Νέα Κρήτη” ο αγροτοσυνδικαλιστής από το Κυπαρίσσι Στάθης Φραγκιαδάκης.
«Ο μεγάλος όγκος των οφειλών έχει δημιουργηθεί μετά τον νόμο του Κατρούγκαλου. Και αν το κοιτάξουν, θα δουν ότι το 2017 και το 2018 είναι τα χρόνια που δημιουργήθηκε ο μεγάλος όγκος των χρεών των φυσικών προσώπων προς τον ΕΦΚΑ. Αλλά υπάρχει και μια παράγραφος για τα χρέη που δημιουργήθηκαν πριν από το 2016, που αφήνει κάτι σκοτεινό που, αν δεν το δούμε, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι γίνεται. Γιατί μιλάει για αναπροσαρμογή της εισφοράς»...

Ένα άλλο σημείο στο οποίο ο Στάθης Φραγκιαδάκης είναι προβληματισμένος και επιφυλακτικός είναι εκείνο στο οποίο ο κ. Πετρόπουλος αναφέρει ότι το μεγάλο “κούρεμα” θα είναι σε βάρος της συνταξιοδότησης.
«Όλα που λέει φαίνονται πολύ ωραία, αλλά σε αυτά τα σημεία που σας είπα θα πρέπει να τα δούμε καθαρά, για να ξέρουμε αν μας ικανοποιούν ή όχι. Πάντως, σε γενικές γραμμές, αυτή η ρύθμιση, έτσι όπως τα λέει ο κ. Πετρόπουλος, είναι σε καλή κατεύθυνση»...

Πηγή:https://www.neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου