.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Φορτίο 20.000 σπόρων για την Παγκόσμια Τράπεζα Σπόρων Σβάλμπαρντ


 agronews.gr
Στο Αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ ή νήσοι Σπιτσβέργης, που βρίσκεται στον Αρκτικό Ωκεανό, βόρεια της ηπειρωτικής Ευρώπης, δημιουργήθηκε το 2008 η Παγκόσμια Τράπεζα Σπόρων Σβάλμπαρντ. Έξι χρόνια μετά το Ταμείο Διατήρησης της Βιοποικιλότητας των Φυτών (GCDT) που τη διαχειρίζεται και το οποίο αυτήν την εβδομάδα συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής, παρέλαβε φορτίο με 20.000 δείγματα νέων σπόρων από ολόκληρο τον κόσμο.
undefined
Το πλοίο που αναμένεται να δέσει στο Σβάλμπαρντ μεταφέρει μεταξύ άλλων κριθάρι από την Ιαπωνία - το πρώτο φορτίο από τη χώρα - εκατοντάδες δείγματα φασολιών από τη Βραζιλία, άγριες ποικιλίες ρυζιού, σταριού, αραβοσίτου και άλλα είδη και ποικιλίες από περισσότερες από 100 χώρες και οργανισμούς.

Αυτά θα προστεθούν στα 820.619 δείγματα καλλιεργειών τροφίμων, η συλλογή και αποθήκευση των οποίων αποσκοπεί στη διασφάλιση της τροφής, αλλά και στη διατήρηση της βιοποικιλότητας στον πλανήτη.

Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Τράπεζα Σπόρων Σβάλμπαρντ
Πρόκειται για μια από τις τράπεζες σπόρων που συμμετέχουν στο παγκόσμιο δίκτυο αποθήκευσης σπόρων το οποίο δημιουργήθηκε με τη Διεθνή Συνθήκη Γενετικών Πόρων Φυτών του 2004. Είναι επίσης γνωστή με την ονομασία «Κιβωτός της Ημέρας της Κρίσης».

Η κατασκευή της κόστισε 8 εκ. δολάρια ΗΠΑ και χρηματοδοτήθηκε από τη Νορβηγική κυβέρνηση. Διοικείται μετά από τριμερή συμφωνία της Νορβηγικής κυβέρνησης, του διεθνούς οργανισμού Global Crop Diversity Trust και του Nordic Genetic Resource Center (Κέντρο Γενετικών Πόρων των Σκανδιναυικών χωρών).

Ο μόνιμος πάγος στην περιοχή του Σβάλμπαρντ, καθώς και οι βράχοι, μέσα στους οποίους κατασκευάστηκε το κτίσμα, διασφαλίζουν ότι ακόμη και σε περίπτωση διακοπής της ηλεκτροδότησης, τα δείγματα θα παραμείνουν κατεψυγμένα.

Οι εγκαταστάσεις είναι επίσης σχεδιασμένες να αντέξουν στις πιθανές συνέπειες της παγκόσμιας υπερθέρμανσης, αλλά και σε σεισμούς ή ακόμη και πυρηνικές επιθέσεις.

Τα δείγματα που περιλαμβάνει πιστεύεται ότι αντιστοιχούν τουλάχιστον στα τρία τέταρτα των καλλιεργειών ολόκληρου του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου