.

.......................... Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . .............................. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι.............Μεγάλη προσοχή στις φωτιές!!...... Μην πετάτε αναμμένα αποτσίγαρα,μην δουλεύετε τροχό στην ύπαιθρο,μην κάνετε ηλεκτροκόληση κοντά σε ξερά χόρτα....Οι δυνατοί άνεμοι θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη.....Τα θαλάσσια στρώματα παρασύρονται πολύ εύκολα απο τους πολύ δυνατούς βοριάδες....Προσοχή στα παιδιά......Η Περιφέρεια Κρήτης, ενημερώνει ότι υπογράφηκε η 3η Τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης πράξεων στο Υπομέτρο 6.1 "Εγκατάσταση Νέων Γεωργών", στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης έτους 2016, σύμφωνα με την οποία εντάσσονται συνολικά στην Περιφέρεια Κρήτης 1.686 Νέοι Γεωργοί με δημόσια δαπάνη 34.084.500,00 ευρώ. Τα τελικά αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης: http://www.crete.gov.gr/ (Ενότητες: Ενημέρωση-Δράσεις-Πρωτογενής Τομέας). ......

Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

Ισπανία - η Murcia εισάγει υποχρεωτικά μέσα αντιμετώπισης του ιού New Delhi


undefined
Η περιοχή της Murcia στην Ισπανία, έχει εισάγει μια σειρά από υποχρεωτικά φυτουγειονομικά μέτρα για να καταπολεμήσει την εξάπλωση του ιού του New Delhi και τον φορέα του το έντομο του αλευρώδη.

Τα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοσθούν σε όλες τις καλλιέργειες που πρόκειται ή διατρέχουν κίνδυνο μόλυνσης όπως τα κολοκυθάκια, τομάτες, καρπούζια,  αγγούρια πιπεριές και μελιτζάνες. Κάποια από αυτά περιλαμβάνουν το να διατηρηθεί το έδαφος – εκεί που καλλιεργούνται τα κολοκυνθοειδή εντελώς καθαρά από φυτικά υπολείμματα προγενέστερων καλλιεργειών- τουλάχιστο τρεις εβδομάδες πριν τη φύτευση ή την μεταφύτευση. Μεταξύ των κύκλων των μεταφυτεύσεων η έκταση που πρόκειται να καλλιεργηθεί θα πρέπει να διατηρείται καθαρή πάντα. Επιπλέον για να απομακρυνθούν τα μολυσμένα φυτά – αυτά θα πρέπει εκ των προτέρων να έχουν ψεκασθεί για τον αλευρώδη σε περίπτωση παρουσίας του εντόμου και κατόπιν να σφραγιστούν σε σακούλες και να καταστραφούν. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει τα υπολείμματα να παραμένουν στο θερμοκήπιο ή στον αγρό ή έστω σε κοντινή απόσταση από την καλλιέργεια.


 Οι παραγωγοί στην Αλμερία φοβούνται να φυτέψουν πεπόνια και καρπούζια.
Σύμφωνα με το Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της Ανδαλουσία, η απειλή για πιθανή εξάπλωση του ιού του New Delhi, οδηγεί πολλούς παραγωγούς της Αλμερίας να επεκτείνουν την καλλιέργεια αγγουριού και τομάτας αντί να ξεκινήσουν την δεύτερη καλλιέργεια όπου παραδοσιακά φύτευαν πεπόνια και καρπούζια.

Οι απώλειες που προκλήθηκαν από τη ασθένεια στις φυτεύσεις κολοκυθιού και η ευκολία εξάπλωσης της σε άλλα φρούτα και λαχανικά της οικογένειας των κολοκυνθοειδών όπως του πεπονιού και του καρπουζιού εμπνέουν έντονη ανησυχία ανάμεσα στους παραγωγούς . Πολλοί είναι πιθανό να ξεκινήσουν μια δεύτερη καλλιέργεια με μελιτζάνες ή τομάτες αφότου ο τρέχων κύκλος καλλιέργειας με αγγούρια και τομάτες τελειώσει. Προτιμούν να παραμείνουν παρατηρητές αυτή την χρονιά στο πως η ασθένεια θα επηρεάσει τις λίγες καλλιέργειες πεπονιού και καρπουζιού και ποίες θα είναι οι συνέπειες σε μια τέτοια καλλιέργεια.

Πηγή>http://kyttaro.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου