.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Αναζητώντας τα 5 καλύτερα βότανα της γης


undefined

Την καλλυντική και αγροχηµική δράση 1.800 φυτών από έξι χώρες, µε σκοπό να αξιολογηθούν και να βρεθούν τα πέντε καλύτερα συστατικά της φύσης για τον άνθρωπο, έχει σκοπό να καταγράψει το ευρωπαϊκό πρόγραµµα AGROCOS, το οπροίο βρίσκεται στον τελευταίο χρόνο υλοποίησής του. Συντονιστής είναι ο καθηγητής Φαρµακογνωσίας και Χηµείας Φυσικών Προϊόντων του Πανεπιστηµίου Αθηνών, Λέανδρος Σκαλτσούνης και συµµετέχουν οι εταιρείες BASF, Κορρές και Bruker Biospin και τα ιδρύµατα: Ινστιτούτο Χηµείας Φυσικών Ουσιών του γαλλικού CNRS, Πανεπιστήµιο του Παναµά, Πανεπιστήµιο Βασιλείας, Συµβούλιο Επιστηµονικής και Βιοµηχανικής Έρευνας Νότιας Αφρικής και ΕΚΕΦΕ «∆ηµόκριτος».

undefined
Εκτός από τα 1.800 φυτά, εκ των οποίων τα 450 είναι ελληνικά, θα µελετηθούν οι φυσικές ουσίες που περιέχουν συνολικά 3.600 εκχυλίσµατα (900 ελληνικά), ως προς την αντιοξειδωτική, αντιηλιακή και λευκαντική δράση τους. Ανάµεσά τους είναι το τσάι του βουνού, το δενδρολίβανο, το πλατάνι και η παιώνια. Στο τέλος του 2014 αναµένεται η ανακοίνωση των 5 καλύτερων φυτών και δραστικών συστατικών µε εµπορική προοπτική.
πηγή>agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου