.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ανοιχτή επιστολή με θέμα την μέριμνα των λαικών αγορών για τις ευπαθείς ομάδες


Ανοιχτή επιστολή με θέμα την μέριμνα των λαικών αγορών για τις ευπαθείς ομάδες, απέστειλαν,η πανελλήνια ομοσπονδία συλλόγων παραγωγών αγροτικών προιόντων λαικών αγορών και η ομοσπονδία συλλόγων παραγωγών λαικών αγορών κεντρικής-δυτικής μακεδονίας και θράκης προς τον πρωθυπουργό της χώρας,τον υπουργό ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας κ.Θανάση Σκορδά,και τον περιφερειάρχη Αττικής κ.Γιάννη Σγουρό.
Συγκεκριμένα,η επιστολή ανέφερε τα εξής.


Κύριε Πρωθυπουργέ,
οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι στα πλαίσια της αλληλεγγύης και του κοινωνικού έργου που ήδη διατελούν οι λαικές αγορές,έχουμε επαννειλημμένως με έγγραφά μας προς τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη ζητήσει την τροποποίηση και νομοθετική ρύθμιση ,ώστε απο το αποθεματικό των λαικών αγορών να διατίθεται ποσόν ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να υλοποιείται ειδική κοινωνική μέριμνα και στήριξη προς τις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας.
Γνωρίζοντας την ευαισθησία και την αγωνία σας προς τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό,σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες της κρίσης,ευελπιστούμε στην υλοποίηση της πρότασης μας που σκοπό έχει την στήριξη οικογενειών και ατόμων που ζούν στα όρια και κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Στα πλαίσια της ενημέρωσης,σας αναφέρουμε ότι.
Οι οργανισμοί λαικών αγορών Αθήνας και Θεσσαλονίκης είναι αυτοχρηματοδοτούμενοι,απο τις ημερήσιες ανταποδοτικές εισφορές όλων των πωλητών,παραγωγών και επαγγελματιών που είναι 5 ευρώ ανά ημερήσια προσέλευση.
Από τις εισφορές πληρώνονται όλα τα έξοδα που βαραίνουν τους οργανισμούς και είναι η μισθοδοσία των υπαλλήλων,λειτουργικά έξοδα,τοποθέτηση χημικών τουαλετών,αποκομιδή αποριμάτων στούς δήμους,δημιουργείται όμως και το αποθεματικό το οποίο ανέρχεται σήμερα σε
8.000.000 ευρώ για τον οργανισμό λαικών αγορών αττικής και
3.000.000 ευρώ για τον οργανισμό λαικών αγορών Θεσσαλονίκης.
Απο το αποθεματικό αυτό,με νομοθετική ρύθμιση,προτείνουμε,ανά τακτά χρονικά διαστήματα να διατίθενται ποσά για την στήριξη των ευπαθών ομάδων.
Συγκεκριμένα.
απο τον οργανισμό λαικών αγορών Αττικής να διατεθεί ποσόν της τάξεως 1.000.000 ευρώ με την μορφή κουπονιών που θα διανεμηθούν μέσω των δήμων για την στήριξη ανέργων,πολυτέκνων,απόρων,χαμηλοσυνταξιούχων κλπ για την αγορά αγροτικών προιόντων(οπωρολαχανικών) μέσα απο τις λαικές αγορές με ταυτόχρονη έκπτωση 10% απο τους πωλητές παραγωγούς.
Στον δέ οργανισμό λαικών αγορών Θεσσαλονίκης να διατεθεί ποσόν της τάξεως των 500.000 ευρώ.
Την περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα και οι πολίτες,ένας θεσμός όπως αυτός των λαικών αγορών μπορεί και πρέπει να στηρίξει τους καταναλωτές αλλά και την εθνική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου