.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Η Δάφνη (Βάγια)

Η Δάφνη (Βάγια)
Η δάφνη είναι αειθαλής θάμνος, συνήθως 2-4 μ. ύψος, που μπορεί όμως να διαμορφωθεί και σε μεγάλο δέντρο. 'Εχει ορθόκλαδη ανάπτυξη. Τα φύλλα του είναι δερματώδη, αρωματικά, με λαμπρό πράσινο χρώμα. Τα άνθη του είναι μικρά κιτρινωπά, που βγαίνουν σε μικρές ομάδες Μάρτιο - Απρίλιο. Τα φυτά με θηλυκά άνθη σχηματίζουν το Φθινόπωρο μαύρους καρπούς (σαν μικρές ελιές).

Τοποθέτηση
Ευδοκιμεί σε συνηθισμένα εδόφη και σε φωτεινές θέσεις, ενώ αναπτύσσεται και στην ημισκιά. Ανθεκτικό φυτό που αυτοφύεται στη χώρα μας, με αντοχή στο κρύο, ξηρασία, παραθαλάσσια μέρη, μόλυνση περιβάλλοντος.

Καλλωπιστικά στοιχεία
Η πυκνή βλάστηση και το λαμπερό πράσινο φύλλωμά του, σε συνδυασμό με τα μικρά αλλά πολλά λουλούδια του την εποχή της ανθοφορίας.

Χρήση
Μπορεί να χρησιμοποιείται για μπορντούρα (ελεύθερη ή ψαλιδιζόμενη) ή και για δημιουργία γεωμετρικών σχημάτων. Κατάλληλο και για δεντροστοιχίες (χαμηλές ή ψηλές), αλλά και για μοναχική φύτευση.

Κλάδεμα
Ψαλιδίζουμε τις μπορντούρες 2-3 φορές στο διάστημα Μαίου - Σεπτεμβρίου, για να διατηρήσουμε το σxήμα που θέλουμε. Την ίδια επέμβαση κάνουμε και στα φυτά που είναι διαμορφωμένα σε γεωμετρικά σχήματα. Αφαιρούμε τους παλιούς ή αδύνατους βλαστούς, καθώς και εκείνους που ξεφεύγουν από το γενικό σχήμα του φυτού, στα μοναχικής φύτευσης φυτό.

Πoλ/σμός
Αύγουστο - Σεπτέμβριο παίρνουμε μοσχεύματα ημιώριμων βλαστών και τα βάζουμε σε κιβώτιο που περιέχει μίγμα τύρφης και περλίτη, σε αναλογία 1:1 σε όγκο, και το οποίο σκεπάζουμε με πλαστικό. Τοποθετούμε το κιβώτιο σε δροσερό - ζεστό μέρος, φροντίζοντας να διατηρείται η υγρασία του.
Η δάφνη πολλαπλασιάζεται και με σπόρο, τον οποίο στρωματώνουμε στο τέλος φθινοπώρου σε μίγμα τύρφης και περλίτη, αναλογίας 1:1 σε όγκο, και το οποίο διατηρούμε σε θερμοκρασία 150 Κελσίου. Οι σπόροι θα βλαστήσουν σε δυο μήνες περίπου.

Φροvτίδες
Συχνά ποτίσματα και περιοδικές (κάθε μήνα) λιπάνσεις με πλήρη λιπάσματα, στο διάστημα Μαίου - Σεπτεμβρίου, ευνοούν τη γρήγορη ανάπτυξη του φυτού και τη δημιουργία πλούσιου, ζωηρού, βαθυπράσινου φυλλώματος. Προσβάλλεται συχνά από κοκκοειδή (μικρά έντομα) και πρέπει να το ψεκάζετε με κατάλληλα εντομοκτόνα


Το διαβάσαμε στο minagric.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου