.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Μύκητας εναντίον δάκου



Ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Κόρδοβα χρησιμοποίησε  έναν μύκητα ως εναλλακτική λύση ενάντια στον δάκο της ελιάς, ένα έντομο που μπορεί να προκαλέσει μέχρι και 40% απώλεια παραγωγής και μείωση της ποιότητας της επιτραπέζιας ελιάς καθώς και του ελαιολάδου αφού αυξάνει την οξύτητα. Δουλεύοντας σε συμβατικές καλλιέργειες, με τον βιολογικό αυτό τρόπο κατάφεραν να μειώσουν τον πληθυσμό του δάκου κατά 50%.

Πιο συγκεκριμένα, για την καταπολέμηση του δάκου οι ερευνητές χρησιμοποίησαν έναν εχθρό του, τον μύκητα  Metarhizium brunneum, ο οποίος βρίσκεται από τη φύση του στο έδαφος και από τον 19ο αιώνα είναι γνωστό ότι ρυθμίζει τους πληθυσμούς των εντόμων. "Χρησιμοποιούμε οργανισμούς με φυσική παρουσία στο περιβάλλον, και ως εκ τούτου, δεν διαταράσσουμε το περιβάλλον της ελιάς. Η χρήση του μύκητα, μεταξύ άλλων, πληροί τις απαιτήσεις της κοινοτικής οδηγίας, η οποία μεταφέρθηκε και σε Βασιλικό Διάταγμα το 2012 για την ορθολογική και βιώσιμη χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων", αναφέρει μέλος της ομάδας.

Ο μύκητας δρα σε επαφή με τον δάκο. Μέσω των ενζύμων του είναι σε θέση να διεισδύσει στο έντομο, να το μολύνει και να προκαλέσει το θάνατό του, είτε με την ανάπτυξή του είτε με την παραγωγή ενώσεων θανατηφόρων για αυτό. 

Πηγή>http://olivenews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου