.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Ξηραίνει κλάδους ελαιόδεντρων η κηκιδόµυγα του βλαστού


Τα τελευταία δύο χρόνια και ιδιαίτερα φέτος καταγράφονται σηµαντικές προσβολές στα ελαιόδεντρα πολλών περιοχών της Κρήτης από την κηκιδόµυγα του βλαστού.
Σύµφωνα µε τους γεωπόνους του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Ηρακλείου, τα συµπτώµατα που εµφανίζονται είναι ξηράνσεις κλαδίσκων, γι’ αυτό συνιστάται αφαίρεση και καταστροφή των προσβεβληµένων µερών. Υπογραµµίζεται ότι η χηµική καταπολέµηση την περίοδο αυτή είναι µειωµένης αποτελεσµατικότητας και δεν συνιστάται.

Οι προνύµφες του εντόµου τρέφονται κάτω από το φλοιό και προκαλούν ξηράνσεις, οι οποίες παρατηρούνται µε διαφορετικό χρωµατισµό του φλοιού, που εκδηλώνονται σταδιακά το καλοκαίρι. Ασφαλής διάγνωση παρουσίας της κηκιδόµυγας γίνεται ξεφλουδίζοντας προσεκτικά τον φλοιό στο σηµείο αυτό, όπου διακρίνονται σε οµάδες πορτοκαλοκόκκινες προνύµφες µεγέθους 2 - 4 χιλ.

Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η ασφαλής διάγνωση, οι καλλιεργητές καλούνται να αποστείλουν δείγµατα στην αρµόδια υπηρεσία προς εξέταση.

Πηγή>http://www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου