.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Συμβουλές για την βαμβακάδα της ελιάς


φύλλα ελιάς με βαμακάδαΗ βαμβακάδα, που αναπτύσεται στις ανθοταξίες της ελιάς την άνοιξη, οφείλεται στη συσσώρευση της λευκής κηρώδους ουσίας που εκκρίνει η άπτερη πράσινη προνύμφη του εντόμου Euphyllura phillyreae και μιάζει με βαμβάκι.
Παρά το εντυπωσιακό φαινόμενο………….. έχει αποδειχθεί ότι το έντομο αυτό δεν ζημειώνει την ελαιοπαραγωγή και επομένως δεν χρειάζονται και ψεκασμοί για την αντιμετώπισή του. Αν σκεφτούμε ότι γενικά μόνο το 5-10% των ανθέων της ελιάς θα καρποδέσουν από φυσιολογικά αίτια, η συγκεκριμένη προσβολή δεν αποτελεί κίνδυνο για έναν οικολόγο ελαιοπαραγωγό.
Ανδρέας Θεοχάρης
Απόφοιτος Φυτικής παραγωγής

Πηγή>http://www.erosmykonos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου