.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Αυστηρότερα κριτήρια για τους «επαγγελματίες αγρότες»

Αυστηρότερα κριτήρια για τους «επαγγελματίες αγρότες»
Ανατροπές στο καθεστώς ορισμού του «επαγγελματία αγρότη» φέρνει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Με αυτό επανακαθορίζονται οι προϋποθέσεις που πρέπει σωρευτικά να πληροί το ενήλικο φυσικό πρόσωπο για να θεωρηθεί επαγγελματίας αγρότης. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων θα πρέπει:
* Το ποσοστό του συνολικού εισοδήματος που λαμβάνεται από αγροτική δραστηριότητα, να ανέρχεται στο 50% από 35% που είναι σήμερα.
* Να τηρεί λογιστικά βιβλία σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, κλπ.
Οι αλλαγές είναι κρίσιμες καθώς όπως ορίζεται, «η προβλεπόμενη μείωση φόρου για τους ασκούντες αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα εφαρμόζεται μόνο για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες, όπως αυτοί ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία».
Παράλληλα, παρατείνονται από τη λήξη τους:
* μέχρι και τις 30-9-2016, οι συμβάσεις μίσθωσης έργου που συνήφθησαν από τις Ομάδες Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ), στο πλαίσιο υλοποίησης του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος LEADER 2007-2013.
* έως 30-6-2016, οι συμβάσεις μίσθωσης έργου που συνήφθησαν από τους Υποστηρικτικούς Μηχανισμούς για την υλοποίηση των ιδιωτικών επενδύσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ).
- See more at: http://www.eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου