.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Ορθή Χρήση Φαρμάκων

BIC of Crete - Κέντρο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας Κρήτης

Από τις 18 Σεπτεμβρίου 2017, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4036/ 2012 η πώληση γεωργικών φαρμάκων θα επιτρέπεται μόνο σε πρόσωπα που διαθέτουν Πιστοποιητικό Γνώσεων Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων.
Μετά την 18η Νοεμβρίου 2017η λιανική πώληση γεωργικών φαρμάκων για επαγγελματική χρήση θα επιτρέπεται μόνον εφόσον εξασφαλισθεί ότι η χρήση τους γίνεται από πρόσωπο στο οποίο έχει χορηγηθεί πιστοποιητικό γνώσης ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων (νόμος 4036/ 2012 – παρ. 4 του άρθρου 33 – και Κοινοτική Οδηγία 2009/128/ΕΚ).
Το πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων αποκτάται με τη συμμετοχή του ενδιαφερόμενου σε εξετάσεις, σε εξεταστικά κέντρα με διαπίστευση από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Οι εξετάσεις διεξάγονται μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου ο ενδιαφερόμενος καλείται να απαντήσει σε 40 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής μέσα σε ορισμένο χρόνο. Οι απαντήσεις του πρέπει να είναι σωστές σε 20 ερωτήσεις τουλάχιστον.
Εδώ μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε τις ερωτήσεις με τις απαντήσεις τους. Από το σύνολο των 151 ερωτήσεων θα επιλεγεί τυχαία ο αριθμός των ερωτήσεων που αναφέραμε παραπάνω.
Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται άμεσα για τον αριθμό των ερωτήσεων που απάντησαν ορθά και για τη χορήγηση ή μη του πιστοποιητικού. Το  πιστοποιητικό  εκτυπώνεται  άμεσα και  σε  αυτό  αναγράφεται  το ονοματεπώνυμο και το ΑΦΜ του ενδιαφερόμενου ο οποίος έχει πιστοποιηθεί.
Το ύψος του τέλους συμμετοχής των ενδιαφερομένων στις εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού  γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων ορίζεται σε σαράντα πέντε ευρώ (45€). Το πόσον αυτό αναλύεται σε 25€ για το Παράβολο και 20€ το κόστος συμμετοχής.
Διάρκεια ισχύος: Η ισχύς του πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων είναι 5 έτη και ξεκινάει από την ημερομηνία επιτυχούς ολοκλήρωσης των εξετάσεων χορήγησής του.
Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να δείτε ένα demo του υπουργείου με τις ερωτήσεις, είναι όπως θα φαίνεται στο σύστημα την ώρα των εξετάσεων: Demo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου