.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΕΑΣ Ιεράπετρας ενημερώνει ότι η απόκτηση πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων είναι υποχρεωτική.





Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η πώληση γεωργικών φαρμάκων εγκεκριμένων για επαγγελματική χρήση περιορίζεται στα πρόσωπα που διαθέτουν το πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί για την απόκτηση του πιστοποιητικού από τους κατόχους θερμοκηπιακών μονάδων, παραγωγούς νωπών οπωροκηπευτικών-πωλητές λαϊκών αγορών, παραγωγούς που διακινούν προϊόντα στους χονδρεμπόρους καθώς και σε αυτούς που συμμετέχουν σε συνεργεία, που συγκροτούνται για την εφαρμογή του προγράμματος Δακοκτονίας.

Η ΕΑΣ Ιεράπετρας σε συνεργασία με το BIC Κρήτης (Αγροτικό Κέντρο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας Κρήτης) μέσω του πιο έγκυρου Πιστοποιημένου Φορέα Κατάρτισης και Πιστοποίησης, το ΤΕΙ Κρήτης, ξεκινά την διαδικασία πιστοποίησης των ενδιαφερομένων για την απόκτηση Πιστοποιητικού Γνώσεων Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων.

Συμπλήρωση αιτήσεων για την απόκτηση πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων στα Γραφεία της Ένωσης Ιεράπετρας στους Παπαλάκκους και στα Γραφεία του BIC Κρήτης Φιλοθέου Α΄8 Μητρόπολη Ιεράπετρας.

Στα site παρέχονται πληροφορίες σχετικά τις ερωτήσεις-απαντήσεις των εξετάσεων www.agrotes.teicrete.gr και www.bicofcrete.gr

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: ΕΑΣ Ιεράπετρας 2842022248 εσωτερικό 122 και BIC Κρήτης 2842304950 και στο site www.agrotes.teicrete.gr και www.bicofcrete.gr


ΕΑΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Σχετικά με τους ψεκαστήρες και τη διαδικασία χορήγησης πιστοποιητικού επιθεώρησης

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 671Β΄ και τις διευκρινήσεις που δίνονται στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Απογραφής Αγροτικών Μηχανημάτων και Αγροτικού Εξηλεκτρισμού:

Μόνο οι ψεκαστήρες αυλού που δυναμοδοτούνται από γεωργικό ελκυστήρα ή άλλο αγροτικό μηχάνημα καθώς και οι νεφελοψεκαστήρες είχαν και έχουν την υποχρέωση επιθεώρησής τους.

Συνεπώς, οι φορητοί ψεκαστήρες αυλού οι οποίοι δεν δυναμοδοτούνται από γεωργικό ελκυστήρα ή άλλο αγροτικό μηχάνημα αλλά από ανεξάρτητο κινητήρα εσωτερικής καύσης πετρελαίου, βενζίνης ή ηλεκτροκινητήρα δεν είναι υπόχρεοι επιθεώρησης.

Το κόστος για την απόκτηση του πιστοποιητικού χρήσης φυτοφαρμάκων περιορίζεται στα 45 ευρώ,όσο δηλαδή είναι η αξία του σχετικού παράβολου.Απευθυνθείτε στις ΕΑΣ.           Μ.Μ.


                         
ΕΝΩΣΗ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Πηγή:http://www.radiovereniki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου